Go Back Email Link
Studenterbrød - den bedste opskrift

Brug dine kagerester fornuftigt og lav et lækkert studenterbrød. Det er altid en succes.

Her har jeg lavet det i en tærteform, men du kan sagtens lave et helt klassisk studenterbrød uden formen.

Ret: Kage
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Mørdejsbund
  • 100 g smør
  • 80 g flormelis
  • 230 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
Fyld
  • 2 spsk hindbærmarmelade (til at komme på den færdigbagte bund)
Romkuglemasse
  • 600 g kagerester
  • 100 g smørcreme
  • 3 spsk hindbærmarmelade
  • 2 spsk romessens
  • 2 spsk usødet kakao
Glasur
  • 150 g flormelis
  • spsk kogende vand
Pynt
  • Krymmel efter eget valg
Sådan gør du
Mørdejsbund
  1. Kom den kolde smør i en skål sammen med flormelis, hvedemel og vaniljesukker.

  2. Smuldr det hele sammen, men uden at varme smørret for meget op.

  3. Tilføj ægget og saml hurtigt dejen.

  4. Form dejen til en flad cirkel og kom den på køl i ca. 15 minutter

  5. Rul dejen ud i en firkant og kom den i en bradepande med bagepapir.

    Tærtebund: Rul dejen ud og kom den i tærteformen og skær kanterne af.

  6. Bag bunden i 15-20 minutter ved 180 grader varmluft til den tager farve.

    Tærtebund: Blindbag tærtebunden i 15 minutter ved 180 grader varmluft.

    Tag bagepapiret med bønner eller ris til blindbagningen af og bag bunden yderligere i 5-8 minutter.

  7. Lad bunden køle af og fordel marmeladen på.

Romkuglemasse
  1. Smuldr kageresterne i en skål.

  2. Ælt de øvrige ingredienser i til du har en sammenhængende masse.

  3. Fordel romkuglemassen på din bund.

Glasur og pynt
  1. Kom flormelis i en skål og rør sammen med kogende vand.

  2. Fordel glasuren på toppen og drys med krymmel.

    Studenterbrød opskrift tærte