Go Back Email Link
Frikadeller med havregryn

Her finder du en skøn og nem opskrift på frikadeller med havregryn.

Som væde kan du nemt erstatte mælken med vand, både med og uden brus, plantemælk eller juice (husk juice kan afgive smag til farsen)

Havregrynene er med til at holde på væden, så du får en god saftig frikadelle, men de kan sagtens erstattes med brødkrummer, rasp eller mere mel.

Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 500 g hakket grisekød eller hakket gris og kalv
  • 1 løg
  • 1 håndfuld persille (kan udelades)
  • 1 dl havregryn (50 g)
  • ½-1 dl mælk
  • 1 dl mel (50 g)
  • 2 æg
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
Sådan gør du
  1. Kom kødet i en stor skål.

    Frikadeller med havregryn
  2. Pil og hak løget fint (jeg har brugt et rødløg, men du kan sagtens bruge et almindeligt løg).

    Frikadeller med havregryn
  3. Hak persillen fint (eller klip den med en saks) og tilføj til farsen.

    Frikadeller med havregryn
  4. Tilføj havregryn.

    Frikadeller med havregryn
  5. Tilføj mel.

    Frikadeller med havregryn
  6. Tilføj æg.

    Frikadeller med havregryn
  7. Hæld mælken ved.

    Frikadeller med havregryn
  8. Tilføj salt og peber.

  9. Rør dejen sammen med dejkrogene på en el-pisker.

    Frikadeller med havregryn
  10. Varm en pande op og kom olie på panden.

  11. Sæt små klatter fars på på panden og steg dem på hver side i 5-6 minutter til de har en sprød skorpe. Bliv ved til alle frikadeller er stegt.

    Frikadeller med havregryn
  12. Du kan også stege frikadellerne i ovnen. Kom din frikadellefars på en bageplade med bagepapir og bag ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter.

    Frikadeller med havregryn