Her finder du en skøn og nem opskrift på frikadeller med havregryn.
Som væde kan du nemt erstatte mælken med vand, både med og uden brus, plantemælk eller juice (husk juice kan afgive smag til farsen)
Havregrynene er med til at holde på væden, så du får en god saftig frikadelle, men de kan sagtens erstattes med brødkrummer, rasp eller mere mel.
Kom kødet i en stor skål.
Pil og hak løget fint (jeg har brugt et rødløg, men du kan sagtens bruge et almindeligt løg).
Hak persillen fint (eller klip den med en saks) og tilføj til farsen.
Tilføj havregryn.
Tilføj mel.
Tilføj æg.
Hæld mælken ved.
Tilføj salt og peber.
Rør dejen sammen med dejkrogene på en el-pisker.
Varm en pande op og kom olie på panden.
Sæt små klatter fars på på panden og steg dem på hver side i 5-6 minutter til de har en sprød skorpe. Bliv ved til alle frikadeller er stegt.
Du kan også stege frikadellerne i ovnen. Kom din frikadellefars på en bageplade med bagepapir og bag ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter.