Go Back Email Link
Den bedste opskrift på lette og luftige lagkagebunde.

Denne opskrift kan både bruges til en springform på 20 cm i diameter og til en bradepande passende til en almindelig størrelse ovn. Brug den dybe bradepande, der hører til.

Bradepande: Skal du bruge opskriften til en bradepande, skal du lave en dobbelt portion pr. bund du bager i bradepanden.

3 tips:

- Vend melet forsigtigt i.

- Lad være med at smøre din springform

- Vend din springform på hovedet på en rist, mens den køler af efter bagning

Antal: 8 -10 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 4 æg
  • 160 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker (eller 1 tsk vaniljeessens)
  • 1 knsp salt
  • 120 g kage hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • evt. 3 spsk bagekakao (til kakaobunde)
Sådan gør du
  1. Læg æggene i varmt vand i ca. 10 minutter.

  2. Slå æggene ud i en skål og tilsæt sukker og vaniljesukker (eller vaniljeessens)

  3. Pisk æggene ved høj hastighed til en fin mousse.

    Lagkagebunde opskrift
  4. Sigt mel og bagepulver i, vendes i med let hånd, kun lige til melet er opsuget.

    Det er vigtigt at luften ikke slås ud af den piskede ægge mousse.

  5. Hvis du skal bruge kakaobunde tilsættes 3 spsk kakao sammen med melet.

  6. Springform: Kom bagepapir i bunden af din springform.

    Bradepande: Kom bagepapir i bunden af bradepanden.

  7. Hæld dejen i din form.

    Lagkagebunde opskrift
  8. Springform: Bag ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.

    Bradepande: Bag ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter.

  9. Kagen er gennembagt, når du kan stikke et træ grillspyd i uden at der hænger noget ved.

  10. Vend din springform på hovedet på en rist, så der er luft under.

    Lagkagebunde opskrift
  11. Lad din kage køle helt af og del den i 3.

    Lagkagebunde opskrift
  12. Det samme gælder selvfølgelig for kakaobundene.

    Lagkagebunde opskrift