Denne opskrift kan både bruges til en springform på 20 cm i diameter og til en bradepande passende til en almindelig størrelse ovn. Brug den dybe bradepande, der hører til.
Bradepande: Skal du bruge opskriften til en bradepande, skal du lave en dobbelt portion pr. bund du bager i bradepanden.
3 tips:
- Vend melet forsigtigt i.
- Lad være med at smøre din springform
- Vend din springform på hovedet på en rist, mens den køler af efter bagning
Læg æggene i varmt vand i ca. 10 minutter.
Slå æggene ud i en skål og tilsæt sukker og vaniljesukker (eller vaniljeessens)
Pisk æggene ved høj hastighed til en fin mousse.
Sigt mel og bagepulver i, vendes i med let hånd, kun lige til melet er opsuget.
Det er vigtigt at luften ikke slås ud af den piskede ægge mousse.
Hvis du skal bruge kakaobunde tilsættes 3 spsk kakao sammen med melet.
Springform: Kom bagepapir i bunden af din springform.
Bradepande: Kom bagepapir i bunden af bradepanden.
Hæld dejen i din form.
Springform: Bag ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Bradepande: Bag ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter.
Kagen er gennembagt, når du kan stikke et træ grillspyd i uden at der hænger noget ved.
Vend din springform på hovedet på en rist, så der er luft under.
Lad din kage køle helt af og del den i 3.
Det samme gælder selvfølgelig for kakaobundene.