Til opskriften her, er der brugt friske tomater. Du kan sagtens lave tomatsuppen med dåsetomater i stedet for. Brug 2-3 dåser hakkede eller flåede tomater i stedet og hold lidt af vandet tilbage, så du kan tilpasse konsistensen på suppen.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Imens vaskes tomaterne og skæres i tern og kommes i et ovnfast fad.
Rens peberfrugten og skær den i tern og kom den i fadet til tomaterne.
Tilføj balsamico og olivenolie og drys salt på. Vend det hele godt sammen og bag det i ovnen i 20-25 minutter.
Imens renses løgene og hakkes fint.
Kom lidt olie i en gryde og steg løgene.
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker og lad dem stege med.
Tag de bagte tomater ud af ovnen.
Hæld tomaterne fra det ovnfaste fad i gryden.
Kom bouillon og vand ved og lad det koge i 20-30 minutter til gulerødderne er møre.
(stik en gaffel i gulerødderne for at tjekke om de stadig er hårde)
Blend suppen med en stavblender.
Hak basilikummen og tilsæt den sammen med kokosmælk til suppen.
Smag til med sukker, æblecidereddike, salt og peber.
Server suppen i skåle med en skefuld hytteost ovenpå.
Andet topping kan selvfølgelig også bruges.