Her finder du en let og lækker opskrift på focaccia brød med forskellige hævetider, så du altid kan have et lækkert brød klar. Tilføj topping efter smag, men husk at tilpas det til den ret du gerne vil servere brødet til.
Koldhævet / langtidshævet: brug 12 g gær
Mellemlang hævetid: brug 20 g gær
Kort hævetid: brug 50 g gær
Smudr din gær i din røreskål.
Kom lunkent vand i og rør gæren ud.
Tilsæt salt, olie og durummel og rør det sammen.
Tilsæt herefter hvedemelet lidt ad gangen og rør det sammen. Det er vigtigt at du mærker efter om din dej har brug for alt melet, for at den ikke bliver for tør.
Bruger du en røremaskine med dejkroge tager det ca. 10 minutter.
Ælter du i hånden tager det lidt længere tid.
Det vigtige er, at din dej er smidig og elastisk. Du skal kunne se, at den danner glutennetværk.
Dejen vil være lidt klistret, men du må ikke tilsætte mere mel, for så bliver din dej tør.
Koldhævet / langtidshævet: kom dejen i en skål, der er smurt med olie. Dæk den med en frysepose, der er klippet op eller et låg, så dejen kan holde på fugten. Stil den på køl i minimum 12 timer.
Efter 12 timer: smør et fad med olie og kom dejen i. Lad den efterhæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.
Mellemlang hævetid: smør et fad med olie og kom dejen i. Lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 2-3 timer. Dæk den med en frysepose, der er klippet op, så dejen kan holde på fugten.
Kort hævetid: smør et fad med olie og kom dejen i. Lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30-45 minutter. Dæk den med en frysepose, der er klippet op, så dejen kan holde på fugten.
Kom olivenolie oven på dejen i fadet og stik dybe hullet med fingrene.
Drys med flagesalt og pynt med den topping, som du har valgt til dit brød.
Bag brødet ved 220 grader varmluft i 20-25 minutter til det er gyldent.
(husk ovne bager forskelligt, så hold øje med dit brød)