Go Back Email Link
Focaccia brød

Her finder du en let og lækker opskrift på focaccia brød med forskellige hævetider, så du altid kan have et lækkert brød klar. Tilføj topping efter smag, men husk at tilpas det til den ret du gerne vil servere brødet til.

Ret: Tilbehør
Antal: 1 brød
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Passer med et fad på 25 x 35 cm.
  • 12/25/50 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 15 g groft salt
  • 350 g durummel
  • 450 g hvedemel (gerne tipo 00)
Topping
  • Olivenolie
  • Flagesalt
  • Krydderuter
  • Oliven, soltørrede tomater, cherrytomater eller andet efter smag
Sådan gør du
  1. Koldhævet / langtidshævet: brug 12 g gær

    Mellemlang hævetid: brug 20 g gær

    Kort hævetid: brug 50 g gær

  2. Smudr din gær i din røreskål.

  3. Kom lunkent vand i og rør gæren ud.

  4. Tilsæt salt, olie og durummel og rør det sammen.

  5. Tilsæt herefter hvedemelet lidt ad gangen og rør det sammen. Det er vigtigt at du mærker efter om din dej har brug for alt melet, for at den ikke bliver for tør.

    Bruger du en røremaskine med dejkroge tager det ca. 10 minutter.

    Ælter du i hånden tager det lidt længere tid.

    Det vigtige er, at din dej er smidig og elastisk. Du skal kunne se, at den danner glutennetværk.

    Dejen vil være lidt klistret, men du må ikke tilsætte mere mel, for så bliver din dej tør.

  6. Koldhævet / langtidshævet: kom dejen i en skål, der er smurt med olie. Dæk den med en frysepose, der er klippet op eller et låg, så dejen kan holde på fugten. Stil den på køl i minimum 12 timer.

    Efter 12 timer: smør et fad med olie og kom dejen i. Lad den efterhæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.

    Mellemlang hævetid: smør et fad med olie og kom dejen i. Lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 2-3 timer. Dæk den med en frysepose, der er klippet op, så dejen kan holde på fugten.

    Kort hævetid: smør et fad med olie og kom dejen i. Lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30-45 minutter. Dæk den med en frysepose, der er klippet op, så dejen kan holde på fugten.

    Focaccia brød opskrift
  7. Kom olivenolie oven på dejen i fadet og stik dybe hullet med fingrene.

    Focaccia brød opskrift
  8. Drys med flagesalt og pynt med den topping, som du har valgt til dit brød.

    Focaccia brød opskrift
  9. Bag brødet ved 220 grader varmluft i 20-25 minutter til det er gyldent.

    (husk ovne bager forskelligt, så hold øje med dit brød)

    Focaccia brød opskrift