Brød/Boller Mad og kager Opskrifter

Varme hveder med marcipan og chokolade

Ligesom sidste år har jeg bagt lidt hveder med marcipan. I år har min datter hjulpet med at trille dem og vi blev hurtigt enige om at tilføje lidt chokolade, så vi kunne spise dem efter aftensmad som lidt ekstra hygge. 

Har I bagt hveder i år?


12 stk.

50 g smeltet smør
1/4 liter mælk
50 g gær
1 æg
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
250 g revet Original Odense Marcipan
3 håndfulde chokoladeknapper
500 g hvedemel

Kom smeltet smør i en skål og tilsæt lidt af mælken, så det er lunkent. Rør gæren ud heri og tilsæt resten af mælken. Tilsæt æg, vaniljesukker, salt, marcipan, chokolade og 2/3 del af melet og rør dejen godt sammen. Tilsæt resten af melet, lidt ad gangen, og ælt dejen igennem.

Lad dejen hæve 1 time og ælt den let igennem. Del dejen i 12 lige store stykker og tril til boller. Læg dem på en bageplade, gerne lidt tæt så de vokser sammen.

Sæt bradepanden med hvederne oven på en gryde med næsten kogende vand, så bliver de ekstra luftige og lad dem hæve 20 min.

Bag hvederne ved 200° C i 12-15 min., og afkøl en anelse inden servering. De kan også køles helt af, flækkes og ristes i ovnen eller på brødristeren.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Pia (KreativePips)
    13. maj 2017 at 7:32

    Nøj hvor lyder de lækre. For 2. År i træk er mine drenge hos deres far, så jeg gad ikke bage – håber de er hos mig næste år 😉 god weekend. Kh Pia

Leave a Reply