Der er noget helt særligt over sprøde snacks, der både er nemme at lave og samtidig hitter hos både børn og voksne. Disse butterdejsstænger med pesto og ost er perfekte som en hurtig snack, til tapasbordet, picnic, madpakken eller som en lille appetizer før maden.
Med få ingredienser kan du lave lækre, sprøde stænger med masser af smag. Pestoen giver et frisk pift, og den revne ost smelter smukt ind i butterdejen. De er så nemme at lave, at børnene også sagtens kan være med i køkkenet.
Find opskriften på mine butterdejsstænger med pesto og ost nederst på siden her i en fin printvenlig version, som er nemt at tage med i køkkenet.

Derfor vil du elske butterdejsstænger med pesto og ost
- Klar på under 30 minutter
- Kan laves i god tid og fryses
- Perfekte til gæster, fødselsdag eller hyggelige stunder
- Kan varieres med forskellige typer pesto og ost
Tips til variationer
Til min opskrift her, har jeg brugt en grøn pesto lavet på ramsløg:
Find min opskrift med ramsløgspesto her: https://www.homebybianca.dk/ramsloegssalt-og-ramsloegspesto/
I stedet for grøn pesto kan du bruge rød pesto eller soltørret tomatpesto.
Osten kan du variere med en skarp cheddar, mozzarella eller en krydret ost, alt efter hvad du har i køleskabet.
Når du pensler dine butterdejsstænger med æg inden bagning bliver de sprøde og lækre. Jeg har drysset med sesamfrø, men du kan også bruge chiafrø.

Opbevaring og holdbarhed
De færdige butterdejsstænger kan holde sig sprøde i en lufttæt beholder i 1-2 dage. Ønsker du at forberede dem i forvejen, kan du fryse dem ubagte og bage dem direkte fra frost – giv dem blot et par ekstra minutter i ovnen.
Brug butterdejsstænger til mange anledninger
Disse butterdejsstænger med pesto og ost er ikke bare lækre som snacks. Du kan også bruge dem til:
- Server til suppe som et sprødt tilbehør
- Som en del af tapasbordet
- Brug dem som velkomstsnack
- Kom dem i en fin kurv på brunchbordet
Om opskriften på butterdejsstænger
Ja, du kan bruge rød pesto, tomatpesto eller tapenade – vælg den smag, du bedst kan lide.
Revet mozzarella, cheddar, emmentaler eller en blanding fungerer rigtig godt. Undgå for meget fugtig ost, da det kan gøre stængerne bløde.
Ja, men vær forsigtig med mængden. For meget fyld kan gøre butterdejen svær at bage sprød.
Pensl stængerne med æg inden bagning og bag dem på en varm bageplade. Brug varmluft for en jævn og sprød overflade.
Lad dem køle helt af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder uden fugt.
Opbevaring, holdbarhed og forberedelse
1-2 dage i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. De kan hurtigt blive bløde, hvis de opbevares i køleskab. De er dog allerbedst, hvis de bliver bagt samme dag.
Ja, men de er bedst samme dag. Hvis du vil forberede i god tid, så frys dem ubagte og bag dem friske.
Lad dem køle helt af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder uden fugt.
Opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. De holder sig sprøde i op til 2 dage.
Ja, det kan du sagtens. Frys dem ubagte og bag dem direkte fra frost for bedst sprødhed.
Ja, butterdej bliver let blød, hvis den optøs før bagning. Derfor anbefales det at bage direkte fra frost.

Generelt om butterdej
Æg er bedst til at give en gylden og sprød overflade. Du kan også bruge mælk eller smeltet smør, men æg giver det bedste resultat.
Ja, det kan du godt. Frys dem ubagte for bedste resultat og bag dem direkte fra frost.
Ja man kan godt bage butterdej dagen før. Opbevar dem i en lufttæt bøtte eller pose. Dejen må ikke komme på køl, da det så suger fugt. Vent med at komme fyld i til lige før servering, da fyldet gør butterdejen blød.
Tærten kan godt fryses, men butterdejen mister lidt af sin sprødhed, hvis man gør det. Lun den i ovnen, så får du det bedste resultat.
Husk at gemme og dele
- Gem opskriften på Pinterest, så du altid kan finde den igen.
- Del dine butterdejsstænger på Instagram og tag @homebybianca – så deler jeg i min story!
- Få flere opskrifter direkte i dit feed – følg med på Instagram og Facebook.
Hvad laver du med butterdej?
– del din favorit i en kommentar, så jeg ved hvad jeg skal lave næste gang.
Butterdejsstænger med pesto og ost
Rigtig god fornøjelse med dine butterdejsstænger!
📌 Husk at gemme opskriften på Pinterest, så du nemt kan finde den igen.
📸 Del gerne dine kreationer på Instagram og tag @homebybianca, så deler jeg i min story!
Vil du gerne have flere idéer til tapasbordet, har jeg samlet dem allesammen her: #Tapas
Min opskrift på butterdejsstænger med pesto og ost, finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Rigtig god fornøjelse.

Her finder du mig
- Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
- Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
- Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Lav lækre butterdejsstænger til snack, både som mellemmåltid, til velkomstservering eller tapasbordet.
Variér i smag ved at bruge forskellig slags pesto og ost.
Læs mere om opbevaring og holdbarhed på siden.
- 1 rulle butterdej
- 1 dl pesto
- 80 g revet ost
- 1 æg
- Sesamfrø til drys
-
Rul butterdejen ud og fordel pestoen ovenpå.
-
Drys med revet ost på den ene halvdel.
-
Læg den anden halvdel over osten. Tryk godt sammen, så fyldet bliver holdt på plads.
Rul eventuelt lige kort med en kagerulle.
-
Skær ud i 14 stykker.
-
Sno hvert stykke og kom på en bageplade med bagepapir.
-
Pensl med sammenpisket æg.
-
Drys med sesamfrø.
-
Bag ved 180 grader varmluft i 12 minutter.


No Comments