Frokost/Snacks Opskrifter

Butterdejsstænger med pesto og ost – nem opskrift på sprøde snacks

Butterdejsstænger med pesto og ost

Der er noget helt særligt over sprøde snacks, der både er nemme at lave og samtidig hitter hos både børn og voksne. Disse butterdejsstænger med pesto og ost er perfekte som en hurtig snack, til tapasbordet, picnic, madpakken eller som en lille appetizer før maden.

Med få ingredienser kan du lave lækre, sprøde stænger med masser af smag. Pestoen giver et frisk pift, og den revne ost smelter smukt ind i butterdejen. De er så nemme at lave, at børnene også sagtens kan være med i køkkenet.

Find opskriften på mine butterdejsstænger med pesto og ost nederst på siden her i en fin printvenlig version, som er nemt at tage med i køkkenet.

Butterdejsstænger med pesto og ost
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Derfor vil du elske butterdejsstænger med pesto og ost

  • Klar på under 30 minutter
  • Kan laves i god tid og fryses
  • Perfekte til gæster, fødselsdag eller hyggelige stunder
  • Kan varieres med forskellige typer pesto og ost

Tips til variationer

Til min opskrift her, har jeg brugt en grøn pesto lavet på ramsløg:

Find min opskrift med ramsløgspesto her: https://www.homebybianca.dk/ramsloegssalt-og-ramsloegspesto/

I stedet for grøn pesto kan du bruge rød pesto eller soltørret tomatpesto.

Osten kan du variere med en skarp cheddar, mozzarella eller en krydret ost, alt efter hvad du har i køleskabet.

Når du pensler dine butterdejsstænger med æg inden bagning bliver de sprøde og lækre. Jeg har drysset med sesamfrø, men du kan også bruge chiafrø.

Butterdejsstænger med pesto og ost
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Opbevaring og holdbarhed

De færdige butterdejsstænger kan holde sig sprøde i en lufttæt beholder i 1-2 dage. Ønsker du at forberede dem i forvejen, kan du fryse dem ubagte og bage dem direkte fra frost – giv dem blot et par ekstra minutter i ovnen.

Brug butterdejsstænger til mange anledninger

Disse butterdejsstænger med pesto og ost er ikke bare lækre som snacks. Du kan også bruge dem til:

  • Server til suppe som et sprødt tilbehør
  • Som en del af tapasbordet
  • Brug dem som velkomstsnack
  • Kom dem i en fin kurv på brunchbordet

Om opskriften på butterdejsstænger

Kan jeg bruge en anden type pesto end grøn pesto?

Ja, du kan bruge rød pesto, tomatpesto eller tapenade – vælg den smag, du bedst kan lide.

Hvilken ost er bedst til butterdejsstænger?

Revet mozzarella, cheddar, emmentaler eller en blanding fungerer rigtig godt. Undgå for meget fugtig ost, da det kan gøre stængerne bløde.

Kan jeg tilsætte ekstra fyld?

Ja, men vær forsigtig med mængden. For meget fyld kan gøre butterdejen svær at bage sprød.

Hvordan får jeg butterdejen til at blive ekstra sprød?

Pensl stængerne med æg inden bagning og bag dem på en varm bageplade. Brug varmluft for en jævn og sprød overflade.

Hvordan undgår jeg, at stængerne bliver bløde?

Lad dem køle helt af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder uden fugt.

Opbevaring, holdbarhed og forberedelse

Hvor længe holder butterdejsstænger sig sprøde?

1-2 dage i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. De kan hurtigt blive bløde, hvis de opbevares i køleskab. De er dog allerbedst, hvis de bliver bagt samme dag.

Kan jeg lave dem dagen før?

Ja, men de er bedst samme dag. Hvis du vil forberede i god tid, så frys dem ubagte og bag dem friske.

Hvordan undgår jeg, at stængerne bliver bløde?

Lad dem køle helt af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder uden fugt.

Hvordan opbevarer jeg butterdejsstænger bedst?

Opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. De holder sig sprøde i op til 2 dage.

Kan jeg fryse butterdejsstænger med fyld?

Ja, det kan du sagtens. Frys dem ubagte og bag dem direkte fra frost for bedst sprødhed.

Mister butterdej sprødheden ved optøning?

Ja, butterdej bliver let blød, hvis den optøs før bagning. Derfor anbefales det at bage direkte fra frost.

Butterdejsstænger med pesto og ost
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Generelt om butterdej

Hvad skal butterdej pensles med?

Æg er bedst til at give en gylden og sprød overflade. Du kan også bruge mælk eller smeltet smør, men æg giver det bedste resultat.

Kan man fryse butterdej med fyld?

Ja, det kan du godt. Frys dem ubagte for bedste resultat og bag dem direkte fra frost.

Kan man bage butterdej dagen før?

Ja man kan godt bage butterdej dagen før. Opbevar dem i en lufttæt bøtte eller pose. Dejen må ikke komme på køl, da det så suger fugt. Vent med at komme fyld i til lige før servering, da fyldet gør butterdejen blød.

Kan man fryse tærte med butterdej?

Tærten kan godt fryses, men butterdejen mister lidt af sin sprødhed, hvis man gør det. Lun den i ovnen, så får du det bedste resultat.

Husk at gemme og dele

  • Gem opskriften på Pinterest, så du altid kan finde den igen.
  • Del dine butterdejsstænger på Instagram og tag @homebybianca – så deler jeg i min story!
  • Få flere opskrifter direkte i dit feed – følg med på Instagram og Facebook.

Hvad laver du med butterdej?
– del din favorit i en kommentar, så jeg ved hvad jeg skal lave næste gang.

Butterdejsstænger med pesto og ost

Rigtig god fornøjelse med dine butterdejsstænger!

📌 Husk at gemme opskriften på Pinterest, så du nemt kan finde den igen.
📸 Del gerne dine kreationer på Instagram og tag @homebybianca, så deler jeg i min story!

Vil du gerne have flere idéer til tapasbordet, har jeg samlet dem allesammen her: #Tapas

Min opskrift på butterdejsstænger med pesto og ost, finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

  • Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
  • Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 
  • Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Butterdejsstænger med pesto og ost

Lav lækre butterdejsstænger til snack, både som mellemmåltid, til velkomstservering eller tapasbordet.

Variér i smag ved at bruge forskellig slags pesto og ost.

Læs mere om opbevaring og holdbarhed på siden.

Ret: Snack
Antal: 14 stænger
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 1 rulle butterdej
  • 1 dl pesto
  • 80 g revet ost
  • 1 æg
  • Sesamfrø til drys
Sådan gør du
  1. Rul butterdejen ud og fordel pestoen ovenpå.

    Butterdejsstænger med pesto og ost
  2. Drys med revet ost på den ene halvdel.

    Butterdejsstænger med pesto og ost
  3. Læg den anden halvdel over osten. Tryk godt sammen, så fyldet bliver holdt på plads.

    Rul eventuelt lige kort med en kagerulle.

    Butterdejsstænger med pesto og ost
  4. Skær ud i 14 stykker.

    Butterdejsstænger med pesto og ost
  5. Sno hvert stykke og kom på en bageplade med bagepapir.

    Butterdejsstænger med pesto og ost
  6. Pensl med sammenpisket æg.

    Butterdejsstænger med pesto og ost
  7. Drys med sesamfrø.

    Butterdejsstænger med pesto og ost
  8. Bag ved 180 grader varmluft i 12 minutter.

    Butterdejsstænger med pesto og ost

Butterdejsstænger med pesto og ost
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Butterdejsstænger med pesto og ost
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering