Browsing Tag

Macarons

Macarons opskrifter

Denne lille drilske kage er så fin og kan varieres forskellige smage og farver.

Det er ikke sikkert det lykkes at lave den perfekte macaron i første omgang, men det skal nok lykkes med en god portion tålmodighed.

Vil du gerne have de bedste forudsætninger, for at begive dig ud i kunsten, at bage en fin macaron med de helt rigtige fødder. Så har jeg samlet min grundopskrift sammen med vejledning og guide lige her:

Macarons opskrift, guide og vejledning

Macarons – fakta

Hvilket land kommer macarons fra?
De små macarons kommer oprindeligt fra Italien, men er kendt fra Frankrig og et must at smage, når du besøger landet.

Hvad betyder macarons?
Navnet kommer fra ordet ‘macaroni’, som betyder ‘fin dej’ – måske det hænger sammen med hvor svært det er at få dejen til at have den rette konsistens.

Hvad er en macaron?
En macaron er en lille småkage, som består af æggehvide, sukker og mandler.
Den består af en top og en bund, som ligges sammen med lækkert fyld i midten.

Opbevaring

Du kan sagtens lave dine macarons i god tid. Så lad dig ikke slå ud, hvis det ikke lykkes første gang.

  • I køleskabet kan de holde 3-4 dage
  • I fryseren kan de holde ca. 1 måned

Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Det skal du være opmærksom på

Farve – brug pasta- eller pulverfarver. Vandet i øvrige farver gør dejen mere flydende og kan gøre at dine bunde ikke tørrer eller simpelthen bliver flade i ovnen.

Mandelmel – Sørg for at din mandelmel er tør. Har du en mandelmel, som er lidt fugtigt kan det give samme problemer, som farven. Dejen bliver for våd og så flader dine bunde ud ved bagning.

Sprøjteteknik – Sørg for at være effektiv til at sprøjte dine macarons ud. Du må ikke varme dejen op med hænderne, da den så flyder ud for dig. Lav eventuelt cirkler bag på dit bagepapir inden du sprøjter dem ud. Lav dem lidt mindre end du ønsker dine macarons, da de flyder lidt ud. Sørg for god afstand imellem.

Tørretid – det er vigtigt at dine bunde tørrer inden du bager dem. Du skal kunne røre dem med en finger uden at dejen sætter sig fast på din finger.

Bagetid – husk at alle ovne er forskellige. Det er derfor ikke sikkert at du skal bage dine bunde ved samme temperatur som mig eller lige så længe. Dine macarons skal være slippe bagepapiret. (det er svært at tjekke, når de er varme, men hvis du kan løfte dem forsigtigt uden at foden bevæger sig, er de bagt færdigt)

Fejlfinding

Drille det og vil du gerne vide hvordan du kommer videre. Så har jeg samlet en liste med de oftest oplevede fejl lige her:

Macarons opskrift, guide og vejledning