Nem pasta med bagte tomater og burrata – en lækker hverdagsret uden kød. Perfekt til travle dage, hvor du vil have cremet, smagfuld pasta med bagte grøntsager.
Leder du efter en nem og lækker pastaret, der både kan serveres på en travl hverdag og som et kød-frit alternativ? Så er denne pasta med bagte tomater og burrata et rigtig godt bud.
Bagte grøntsager giver masser af smag og sødme, mens burrata tilfører en cremet konsistens, der gør retten ekstra lækker. Samtidig er det en pastaret, som både børn og voksne kan lide, og den kan nemt tilpasses med de grøntsager, du har liggende i køleskabet.
Herhjemme er pastaretter altid et godt valg til de travle dage. Det meste kan som regel gøres klar på forhånd og samtidig er det nemt, hvis du gerne vil have en kødfri aften.
Opskriften på min pasta med bagte tomater og burrata finder du i en fin printvenlig version nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Tips til pasta med bagte tomater og burrata
- Grøntsager: Du kan sagtens variere med fx aubergine, gulerødder eller champignon.
- Pasta: Brug den pastatype, du bedst kan lide – både spaghetti, penne eller fusilli fungerer godt.
- Kød: Vil du gerne have tilføjet kød til din pastaret bruge kylling, bacon eller chorizo.
- Servering: Top med friskrevet parmesan eller lidt ekstra olivenolie inden servering.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, retten kan sagtens gemmes i køleskabet i 1-2 dage. Varm den op på panden eller i ovnen, evt. med lidt ekstra cremefraiche eller fløde for at bevare den cremede konsistens.
Hvis du ikke kan finde burrata, kan du bruge mozzarella eller en cremet ricotta som alternativ.
Ja, opskriften er uden kød og dermed vegetarisk. Skal opskriften være helt plantebaseret, skal burrata og cremefraiche erstattes med veganske alternativer.
Foodprep – pasta og bagte tomater
Denne pastaret er oplagt til foodprep, fordi grøntsagerne kan forberedes i god tid. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet, så de blot skal bages.
Ekstra tip: Hvis du som jeg har et ovnfast fad med låg, kan du med fordel gøre fadet klar, så det bare skal direkte i ovnen.
Vil du gerne gå skridtet videre kan du bage tomater, squash, peberfrugt og løg dagen før og opbevare dem i en lufttæt beholder i køleskabet. Så skal du blot koge pasta og tilføje burrata og cremefraiche lige inden servering – og så har du en frisk og cremet pastaret på under 15 minutter.
Du kan også gøre det endnu nemmere ved at koge ekstra pasta og gemme den i køleskabet, så du kan blande en hurtig frokost dagen efter. Her smager retten også skønt kold som en slags pastasalat, evt. med lidt ekstra olie eller en skefuld pesto.
På den måde kan du nemt forvandle en hverdagsret til et par måltider mere – perfekt når tiden er knap, men du stadig vil spise godt.

FAQ om pastaretter
Pastaretter er skønne og nemme at variere efter smag. For os er det især den cremede konsistens, der er vigtig, men vi vil også gerne have masser af fylde i form af forskelligt grønt.
Det kommer an på saucen. Spaghetti og linguine er gode til lette saucer, mens penne, fusilli og rigatoni fanger mere sauce og grøntsager i deres hulrum og riller.
Ja, mange pastaretter kan sagtens laves i forvejen. Du kan koge pastaen lidt al dente og blande med saucen, når den skal varmes op igen. Tilføj evt. lidt ekstra fløde, cremefraiche eller bouillon, så retten ikke bliver tør.
Du kan tilføje ekstra grøntsager som spinat, broccoli eller squash, bruge fuldkornspasta eller skifte en del af fløden/cremefraichen ud med grøntsagsbouillon.
Ja, pasta er et oplagt udgangspunkt for vegetariske retter. Brug burrata, mozzarella, parmesan eller plantebaserede alternativer som proteinkilde og tilsæt grøntsager i sæson.
Kog pastaen i rigeligt, saltet vand og rør rundt de første par minutter. Hvis du ikke blander pastaen direkte i saucen, kan du hælde lidt olivenolie over den, så den ikke klistrer sammen.

Flere opskrifter med pasta
Hvis du er vild med pasta, har jeg samlet alle mine pasta opskrifter her: #Pasta
Jeg kan anbefale dig at prøve:
- Pasta med spinat og bacon i lækker cremet ostesauce – find opskriften her
- Pasta med pesto, grønt og kylling – find opskriften her
- Nem pastasalat til madpakken – 4 x pastasalat til frokost – find opskrifterne her
Klar til at prøve pasta med bagte tomater og burrata?
- Gem opskriften på Pinterest, så du altid kan finde den igen.
- Del din pasta med bage tomater og burrata på Instagram og tag @homebybianca – så deler jeg i min story!
- Få flere opskrifter direkte i dit feed – følg med på Instagram og Facebook.
Har du prøvet opskriften?
Bianca
Skriv gerne en kommentar herunder – jeg elsker at høre, hvordan det er gået hos jer!

Pasta med bagte tomater og burrata – opskrift
Denne pastaret er et oplagt valg til de dage, hvor du vil lave noget lækkert uden for meget besvær. Den passer perfekt som hverdagsmad, men er også fin at servere for gæster – især med et godt brød ved siden af.
Vil du gerne have mere inspiration til pastaretter, har jeg samlet alle mine pasta opskrifter lige her: #Pasta
Vil du gerne have flere opskrifter til de kødfrie aftener, finder du dem her #Vegetar
Opskriften på min pasta med bagte tomater og burrata finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Rigtig god fornøjelse!

Her finder du mig
- Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
- Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
- Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

En nem og lækker hverdagsret – også perfekt til de kødfrie aftener
- 500 g tomater
- 1 lille squash
- 2 røde peberfrugter
- 1 løg
- 1 spsk balsamico
- 2 spsk olivenolie
- Salt
- 150 g pasta
- 125 g burrata
- 1-2 dl cremefraiche
- Hakket persille
-
Vask tomaterne og skær dem i mundrette stykker.
Kom dem herefter i et ovnfast fad.

-
Vask squashen og skær den i tern. Tilføj til fadet.

-
Vask peberfrugterne og fjern kernerne.
Skær dem i mindre stykker og tilføj til tomaterne og squashen.

-
Skræl løget og hak det fint og kom det i fadet.

-
Tilføj balsamico, olivenolie og salt.

-
Rør det hele godt sammen.

-
Bag ved 180 grader varmluft i 30 minutter.
-
Imens koges pastaen.
-
Tag fadet ud af ovnen og tilføj burrata.
Sørg for at dele den godt ud.

-
Tilføj cremefraiche.

-
Rør det hele sammen.

-
Tilføj til sidst den kogte pasta og vend sammen med det øvrige.

-
Top med hakket persille.








No Comments