One pan vegetar er en skøn og nem måde at få masser af grøntsager ind i hverdagen. Det hele tilberedes i ét fad, så du slipper for at stå med en masse opvask bagefter.
Du kan selvfølgelig sagtens tilføje kylling eller andet til, men jeg laver den gerne i en vegetarudgave til de kødfrie aftener herhjemme.
Det smarte ved en one pan ret er, at du kan tilpasse den efter sæsonens grønt og hvad du har i køleskabet. Her har jeg lavet den med broccoli, sød kartoffel, rosenkål, peberfrugt, kartofler og kikærter – men du kan nemt skifte ud eller tilføje ekstra. Et drys feta eller en klat creme fraiche på toppen gør retten ekstra lækker.
Her får du min favoritopskrift – en grøn og smagfuld ret, som både børn og voksne kan lide.

Find opskriften på min one pan vegetar – alt i et fad, nederst på siden her i en fin printvenlig version, som er nem at tage med i køkkenet.
👉 Scroll direkte til opskriften nederst – eller læs med og få mine bedste tips undervejs!
Derfor skal du lave denne one pan vegetar:
- Alt i ét fad = nem opvask
- Hurtig aftensmad uden kød – perfekt til de kødfrie aftener
- Sund og fyldt med grøntsager
- Kan varieres i det uendelige
- Børnene elsker den – især hvis de selv kan få lov at vælge ingredienser efter farver


Tips til en vellykket one pan vegetar – alt i et fad
- Skær grøntsagerne i nogenlunde lige store stykker, så de bliver tilberedt samtidig.
- Brug krydderier – f.eks. paprika, spidskommen, oregano eller karry, alt efter humør.
- Tilsæt kikærter, linser eller bønner for protein og mæthed.
- Giv retten lidt ekstra med en topping: feta, pesto, hummus eller yoghurt.
👉 Har du en favoritkombination af grøntsager? Del gerne dine egne ideer i kommentarfeltet nederst!
Andre grøntsager til din one pan
Det er nemt at skabe variation til din one pan. Til min opskrift her har jeg brugt broccoli, sød kartoffel, rosenkål, peberfrugt, kartofler og kikærter.
Vil du hellere have andet i, kan du variere med:
- Tilsæt halloumi, hvis du vil have mere bid
- Brug squash i stedet for rosenkål
- Skift broccolien ud med blomkål eller aubergine
- I stedet for kikærter kan du bruge linser eller bønner
Kan man lave one pan vegetar klar i forvejen?
Ja – Det er den perfekte hverdagsret til de travle dage.
Ja – vask, skræl og skær grøntsagerne ud, så de bare skal i fadet med olie og krydderier. Så har du en hurtig ret, der smager skønt. Husk at opbevare dem på køl indtil brug.
Du kan med fordel lave en stor portion og servere resterne dagen efter eller bruge dem i madpakken. Den kan sagtens lunes i ovnen igen.
Har du rester til overs, så kan du gemme dem i en lufttæt beholder i køleskabet.


Husk at gemme og dele
- Gem opskriften på Pinterest, så du altid kan finde den igen.
- Del din one pan på Instagram og tag @homebybianca – så deler jeg i min story!
- Få flere opskrifter direkte i dit feed – følg med på Instagram og Facebook.
Rigtig god fornøjelse med din one pan vegetar!
📌 Husk at gemme opskriften på Pinterest, så du nemt kan finde den igen.
📸 Del gerne dine kreationer på Instagram og tag @homebybianca, så deler jeg i min story!
Min opskrift på one pan vegetar – alt i et fad, finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Rigtig god fornøjelse.

Her finder du mig
- Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
- Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
- Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Denne nemme opskrift er perfekt til de kødfrie aftener, kan foodpreppes og smager helt fantastisk.
Variér med de grøntsager du bedst kan lide og få en ret der passer perfekt til din smag.
- ½ broccoli (ca 300 g)
- 450 g sød kartoffel
- 350 g rosenkål
- 2 røde peberfrugter
- 2 ds kikærter (240 g i hver dåse)
- 200 g kartofler
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk havsalt
- 2 spsk tørret timian
-
Rens broccolien og skær den i stykker.
-
Skræl den søde kartoffel og skær den i mindre stykker.
-
Vask rosenkålen og skær bunden af hvert rosenkål inden det deles i 4 stykker.
-
Vask peberfrugterne og skær dem i mindre stykker.
-
Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem i koldt vand.
-
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
-
Kom det hele i et fad.
-
Hæld olie over og drys med salt og tørret timian.
-
Bag ved 180 grader varmluft i 30 minutter.


No Comments