Nutella snegle af butterdej er en nem og enkel opskrift med kun 2 ingredienser. Jeg lavede dem første gang til brunch til børnenes fødselsdag. Herefter er de blevet efterspurgt som snack i madpakken, som ekstra hygge i weekenden eller, når børnene gerne vil have lidt ekstra sødt.
Der findes næsten ikke noget bedre end en opskrift, der både er nem, hurtig og smager himmelsk. Lige præcis dét får du her med mine Nutella snegle af butterdej. Det er sådan en opskrift, man altid vender tilbage til, fordi den er så ukompliceret – og samtidig altid en sikker vinder hos både børn og voksne.
Opskriften er simpel fordi jeg bruger færdig butterdej, men du er selvfølgelig velkommen til, at lave butterdej helt fra bunden.
Min opskrift på Nutella snegle af butterdej finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Tips til dine Nutella snegle af butterdej
- Servering til brunch: Disse små snegle passer perfekt ind på et brunchbord sammen med fx græsk yoghurt med æbler eller bananpandekager. De giver lidt ekstra sødt, som altid er populært.
- Variation: Hvis du vil prøve noget andet end Nutella, kan du smøre dejen med remonce eller æblemos. Begge dele giver et lækkert fyld og en ny smagsoplevelse
- Frysning: Sneglene kan fryses ned og lunes i ovnen, så de igen bliver sprøde.
FAQ om Nutella snegle af butterdej
Jeg samler på nemme opskrifter og selvom opskriften er simpel, er der flere gode tips her.
Ja du kan f.eks. bruge remonce eller æblemos, hvis du ønsker en anden smag.
Til opskriften her bruger jeg færdig butterdej, men vil du gerne lave din egen butterdej, kan den sagtens gøres klar på forhånd. Vil du gerne gøre det ekstra nemt for dig selv, kan du lave seglene klar, så de bare skal på en bageplade og bages lige inden servering.
Rul butterdejen stram, og sørg for at ovnen er helt varm inden sneglene sættes ind.

Butterdej – derfor er det nemt
Jeg er blevet meget begejstret for at lave små hapsere og snacks med butterdej. Jeg springer dog let hen over den der svære del med selv at lave butterdejen og køber den færdig. Jeg ender dog gerne med at komme til at købe en rulle ekstra, for så er der altid lidt ekstra at bage med.
Derfor har jeg samlet lidt ekstra faq om butterdej her:
Ja det kan du sagtens. Lav dit bagværk færdigt og frys det ned, når det er kølet af. Så skal du bare lune det i ovnen inden servering.
Ja – butterdej opbevares på køl, men kan også sagtens fryses, så du strækker holdbarheden. Butterdej på frost kan holde sig ca. 1-2 måneder. Sørg for at tø den op i køleskabet inden brug.
Inden bagning er det bedst at pensle butterdejen, så den bliver dejligt sprød på toppen. Brug æg, mælk eller smør.
Hjemmelavet butterdej kan holde sig ca. 3 dage i køleskabet. Bruger du færdig butterdej står det på pakken.
Hvad kan man bage med butterdej?
- Butterdejsstænger med pesto og ost
- Butterdejstærte – her har jeg lavet den med bagte tomater og fetacreme
- Crossainter
- Butterdejspakker med forskelligt fyld


Flere lækre ideer til brunch
Hvis du elsker brunch (og hvem gør ikke det?), så kan du finde masser af inspiration på min side. Her er nogle favoritter:
- Hjemmelavede æggemuffins – perfekt til madpakke eller brunch
- Grove boller med æble – lune og luftige
- Græsk yoghurt med æbler
- Bananpandekager
- Amerikanske pandekager
- Chokolade granola
- Glutenfri brownie
- Hjemmelavet müsli

Klar til at bage dine egne Nutella snegle af butterdej?
Hvornår ville du servere Nutella snegle med butterdej?
Bianca
– skriv en kommentar med den perfekte anledning, så vi sammen kan inspirere til at servere butterdejslækkerier.
Her får du en opskrift, der ikke kan gå galt – og som altid vækker begejstring. Gem opskriften, del den med en ven og glæd dig til sprøde, søde og uimodståelige Nutella snegle af butterdej.
Jeg håber, du har lyst til at kaste dig over at bage dine egne Nutella snegle. Den kan hurtigt blive en ny favorit hos dig også.
Har du prøvet opskriften? Så del gerne din version i kommentarfeltet – måske du har lavet butterdejs snegle med noget andet fyld, har serveret i en bestemt anledning eller bare gerne vil dele din oplevelse med mig.
- Gem opskriften på Pinterest, så du altid kan finde den igen.
- Del dine Nutella snegle af butterdej på Instagram og tag @homebybianca – så deler jeg i min story!
- Få flere opskrifter direkte i dit feed – følg med på Instagram og Facebook.
Har du lyst til flere idéer til morgenmad og brunch, så har jeg samlet dem alle her: Morgenmad/brunch
Vil du gerne have mere inspiration til opskrifter med butterdej, så finder du dem lige her: #butterdej
Min opskrift på Nutella snegle af butterdej finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Rigtig god fornøjelse!

Her finder du mig
- Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
- Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
- Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Nemme og sprøde snegle, der er perfekte til brunch, som eftermiddagshygge eller snack.
Jeg bruger færdig butterdej, fordi det bare er nemt, men du kan selvfølgelig også lave din egen butterdej.
Antallet er ca. 20, da det afhænger af hvor tykke du skærer dem og hvilken led du ruller din butterdej på. Her har jeg rullet den lange side, så det bliver en tyndere rulle og lidt mindre snegle, men du kan selvfølgelig lave en version med lidt tykkere snegle, hvor du har rullet fra den korte led.
- 1 rulle færdig butterdej
- 150 g Nutella
-
Rul butterdejen ud på bagepapiret.

-
Smør Nutella ud i et jævnt lag på hele stykket.

-
Rul dejen stramt til en pølse.

-
Skær rullen i skriver, så du får små snegle.
Jeg bruger sytråd, så de holder den runde form.

-
Fordel sneglene på en bageplade med bagepapir.

-
Bag ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter.






No Comments