Aftensmad Mad og kager Opskrifter

Mors kartoffelsalat

I min verden er yndlingsspisen når det er sommer og godt vejr ikke koldskål, som så mange andre. I min verden betyder det kold kartoffelsalat. Og ikke hvilken som helst slags. Det skal nemlig være min mors opskrift. Er ikke god til dem man køber, da jeg synes de er alt for fede i smagen. Denne er frisk og let.

Når nu vejret var godt igår, onsdag, skulle der da grilles. Vi har dog ingen stor grill, vi er trods alt kun os to, men en bord weber, så når vi griller ser det sådan ud:

Læg mærke til dugen, som jeg har har taget et nærbillede, som er sat ind nedenunder. Den har jeg fået min mor, og den er da bare total sommerfin!


Mors kolde kartoffelsalat:
2½dl ylette natural, ymer eller A38
2½ dl creme fraiche
1-2 spsk reven løg
2 tsk salt
1/4 tsk peber
1-3 tsk sød fransk sennep (eller mere efter smag)
ca. 1 kg kogte kartofler skåret i skiver
3 spsk klippe persille
2 spsk klippet purløg
Pynt: putløg og tomater i både
Bland ylette og creme fraiche med løg, sennep og krydderier. Kom kartoflerne i dressingen og lad det hele stå koldt i ½-1 time før serveringen.

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  luckydiz
  4. april 2016 at 14:54

  Åhh yumyum! ELSKER kold kartoffelsalat og har det nøjagtig på samme måde som dig – koldskål er SLET ikke mig og så skal det være mors hjemmelavede 😉 Vi skal selv have det på onsdag – dog ingen grillerier her, da vi hverken har have eller altan at gøre det på 🙁
  Dejlige stemningsbilleder du har taget!

  Kram

 • Reply
  Bournonville
  4. april 2016 at 14:54

  hejsa.

  1000 tak for gode ide´r til vores fyn tur 🙂 jeg har været på hc andersens museum med skolen en gang, men det tror jeg da vi skal igen 🙂
  vi skal i hvert fald en tur genne odense, men målet bliver derefter svendborg/tåsinge. men både bil og cykler er med, så der skal nok blive masser at opleve. men er altid dejligt når man får gode ide´r fra andre 🙂

  Kh sara

 • Reply
  lim1964
  4. april 2016 at 14:54

  Ja det er en super god kartoffelsalat, gad vide om jeg ikke skulle tage patent på den, hi hi. Du må lave den når i skal i sommerhuset så Micha også kan nyde den.
  Er glad for at du kan lide dugen og viser den frem her.
  Knus.

 • Reply
  Maiken
  4. april 2016 at 14:54

  Hjemmelavet kartoffelsalat er bare noget af det bedste!!! REN sommermad 😉

 • Reply
  Micha
  4. april 2016 at 14:54

  den savner jeg mums… øv Rasmus ikke spiser det…

Leave a Reply