Meal prep ugeplanen er til dig, der gerne vil gøre den kommende uge mere overskuelig.
Herhjemme kan vi ikke undvære en madplan på de travle hverdage. Dertil er det altid en kæmpe bonus, når vi også har nået at lave meal prep til den kommende madplan.
En mere udførlig guide, er blevet efterspurgt på min instagram @homebybianca. Derfor vil jeg her uddybe.
Vil du gøre hverdagen nemmere med mindre stress omkring aftensmaden? Med disse meal prep opskrifter får du en vegetarisk ugeplan, der samtidig passer perfekt til de kødfrie aftener. På få timer kan du forberede tre lækre retter samt grønt til madpakken – så du sparer tid, mindsker madspild og altid har et sundt måltid klar.
Nederst på siden finder du opskrifterne og meal prep liste, som du nemt kan printe ud og tage med i køkkenet.

Meal prep opskrifter – nem ugeplan til kødfrie aftener (vegetar)
Indlægget her er til dig, der gerne vil have mere overskud i hverdagen og en madplan med 3 retter til de kødfrie aftener (vegetar opskrifter) som du nemt kan meal preppe.
Nederst på siden her finder du:
- De 3 opskrifter lige til at printe ud
- En liste over hvad du skal meal preppe
Hvorfor vælge meal prep opskrifter?
Meal prep handler om at lave maden på forhånd, så du slipper for at starte helt fra bunden hver dag.
- Gør de kødfrie aftener nemme og overskuelige
- Skaber struktur og ro i en travl hverdag
- Mindsker madspild, fordi du får brugt grøntsagerne
- Gør det nemmere at spise grønt og vegetarisk
Fordele ved meal prep
Uanset om du kalder det vegetarisk mad eller blot kødfrie aftener, så er meal prep en kæmpe hjælp i hverdagen. Du får mere overskud, sundere aftensmad og kan nøjes med at handle én gang.
Meal prep ugeplan – 3 retter og grønt til madpakken
Her får du tre nemme retter, som alle egner sig godt til meal prep og kødfrie aftener:
- One pan vegetar – alt i ét fad, fyldt med grøntsager og smag
- Tomatsuppe – perfekt til fryseren og hurtige aftener
- Pasta med bagte tomater og burrata – cremet, luksuriøs og kødfri pastaret
- Grøntsager til madpakken – skåret grønt klar til hele ugen
Jeg meal prepper kun til 3 retter fordi:
- Vi laver madplan til 5 hverdage
- Tomatsuppen laves til 2 dage
- Vi regner med 1 restedag (er der ikke rester nok supplerer vi med brød)


Food prep – sådan kommer du i gang
Foodprep er et emne, der før har været fremme her på siden og derfor kan du finde flere madplaner lige her: #Mealprep
Vil du gerne vide lidt mere overordnet om at meal prep, så deler jeg en step-by-step guide lige her:
Se meget mere på siden her: Food prep – sådan kommer du i gang
FAQ om meal prep opskrifter
De fleste retter holder 3-4 dage i køleskabet. Til denne madplan kan tomatsuppen og one pan fryses, mens pasta med burrata er bedst frisk.
Ja! Faktisk er vegetariske retter perfekte til meal prep, fordi grøntsager holder sig godt og giver masser af variation.
En vegetar spiser altid uden kød, men mange familier vælger blot et par kødfrie aftener om ugen – og her er disse opskrifter helt oplagte.
Sætter du 2-3 timer af i weekenden, har du det meste klar til den kommende uge.
Klar til at meal preppe din ugeplan?
- Gem siden her på Pinterest, så du altid kan finde den igen.
- Del din egen meal prep på Instagram og tag @homebybianca – så deler jeg i min story!
- Få flere opskrifter direkte i dit feed – følg med på Instagram og Facebook.
3 retter og grønt til madpakken (kødfri/vegetar)
Her har jeg samlet de 3 opskrifter, som jeg har lavet meal prep til sammen med en liste over hvad jeg har forberedt.
Jeg laver lidt ekstra, så der også er til min madpakke, men det er ikke en del af den egentlig madplan. Det er forskelligt fra familie til familie, hvor mange der skal have madpakker og om der er madordning på arbejdet/i skolen/børnehaven. Det er derfor helt op til dig om du vil lave lidt ekstra, når nu du er i gang.
Vil du gerne finde flere madplaner med meal prep, har jeg samlet dem her: #Mealprep
Vil du gerne have en step-by-step guide til selv at komme i gang med at foodpreppe generelt, så har jeg lavet en start guide lige her: Food prep – sådan kommer du i gang
Jeg meal prepper kun til 3 retter fordi:
- Vi laver madplan til 5 hverdage
- Tomatsuppen laves til 2 dage
- Vi regner med 1 restedag (er der ikke rester nok supplerer vi med brød)
Du kan både printe opskrifterne og listen i en separat version. Så kan du nemt tage det hele med i køkkenet. Find det hele herunder.
Rigtig god fornøjelse!

Her finder du mig
- Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
- Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
- Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du listen til at meal preppe grønt til en uges madplan.
Jeg meal prepper kun til 3 retter fordi:
– Vi laver madplan til 5 hverdage
– Tomatsuppen laves til 2 dage
– Vi regner med 1 restedag (er der ikke rester nok supplerer vi med brød)
Madpakken denne uge:
– Denne uge består madpakken af en salat med snittet spidskål, ristede kikærter og ekstra grønt fra one pan opskriften.
-
Her foodpreppes ikke hele retter, men ingredienser til retterne.
Så slipper du for at starte helt fra bunden hver dag.
-
– 1 broccoli i mindre stykker
– 450 g sød kartoffel i tern + ekstra til madpakke salat
– 6 røde peberfrugter i tern + ekstra til madpakke salat
– 5 rødløg i tern6 gulerødder i tern
– 1 squash i tern
-
– 1 fintsnittet spidskål
– Gulerodsstave
-
– Tomater
– Kartofler
da de bliver kedelige af at stå

Denne nemme opskrift er perfekt til de kødfrie aftener, kan foodpreppes og smager helt fantastisk.
Variér med de grøntsager du bedst kan lide og få en ret der passer perfekt til din smag.
- ½ broccoli (ca 300 g)
- 450 g sød kartoffel
- 350 g rosenkål
- 2 røde peberfrugter
- 2 ds kikærter (240 g i hver dåse)
- 200 g kartofler
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk havsalt
- 2 spsk tørret timian
-
Rens broccolien og skær den i stykker.

-
Skræl den søde kartoffel og skær den i mindre stykker.

-
Vask rosenkålen og skær bunden af hvert rosenkål inden det deles i 4 stykker.

-
Vask peberfrugterne og skær dem i mindre stykker.

-
Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem i koldt vand.

-
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

-
Kom det hele i et fad.

-
Hæld olie over og drys med salt og tørret timian.

-
Bag ved 180 grader varmluft i 30 minutter.


Til opskriften her, er der brugt friske tomater. Du kan sagtens lave tomatsuppen med dåsetomater i stedet for. Brug 2-3 dåser hakkede eller flåede tomater i stedet og hold lidt af vandet tilbage, så du kan tilpasse konsistensen på suppen.
- 850 g friske tomater (eller 2-3 dåser hakkede eller flåede tomater)
- 1 rød peberfrugt
- 3/4 dl olivenolie
- 1 spsk balsamico
- Lidt flagesalt
- Lidt olie til stegning
- 2 løg
- 3 gulerødder
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 0,5 l vand
- 1 håndfuld hakket frisk basilikum (kan evt. skiftes ud med tørret basilikum – tilføj 1 spsk og smag derudover til)
- 1 dåse kokosmælk (brug ikke light, da suppen så kan skille)
- 2 spsk sukker
- ½-1 spsk æblecidereddike
- Salt og peber
- Hytteost til topping
-
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
-
Imens vaskes tomaterne og skæres i tern og kommes i et ovnfast fad.

-
Rens peberfrugten og skær den i tern og kom den i fadet til tomaterne.

-
Tilføj balsamico og olivenolie og drys salt på. Vend det hele godt sammen og bag det i ovnen i 20-25 minutter.
-
Imens renses løgene og hakkes fint.
-
Kom lidt olie i en gryde og steg løgene.

-
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker og lad dem stege med.

-
Tag de bagte tomater ud af ovnen.

-
Hæld tomaterne fra det ovnfaste fad i gryden.

-
Kom bouillon og vand ved og lad det koge i 20-30 minutter til gulerødderne er møre.
(stik en gaffel i gulerødderne for at tjekke om de stadig er hårde)

-
Blend suppen med en stavblender.

-
Hak basilikummen og tilsæt den sammen med kokosmælk til suppen.

-
Smag til med sukker, æblecidereddike, salt og peber.

-
Server suppen i skåle med en skefuld hytteost ovenpå.
Andet topping kan selvfølgelig også bruges.


En nem og lækker hverdagsret – også perfekt til de kødfrie aftener
- 500 g tomater
- 1 lille squash
- 2 røde peberfrugter
- 1 løg
- 1 spsk balsamico
- 2 spsk olivenolie
- Salt
- 150 g pasta
- 125 g burrata
- 1-2 dl cremefraiche
- Hakket persille
-
Vask tomaterne og skær dem i mundrette stykker.
Kom dem herefter i et ovnfast fad.

-
Vask squashen og skær den i tern. Tilføj til fadet.

-
Vask peberfrugterne og fjern kernerne.
Skær dem i mindre stykker og tilføj til tomaterne og squashen.

-
Skræl løget og hak det fint og kom det i fadet.

-
Tilføj balsamico, olivenolie og salt.

-
Rør det hele godt sammen.

-
Bag ved 180 grader varmluft i 30 minutter.
-
Imens koges pastaen.
-
Tag fadet ud af ovnen og tilføj burrata.
Sørg for at dele den godt ud.

-
Tilføj cremefraiche.

-
Rør det hele sammen.

-
Tilføj til sidst den kogte pasta og vend sammen med det øvrige.

-
Top med hakket persille.







No Comments