Mandel-karamel fudge

Mandel-karamel fudge – Dr. Oetkers Juleopskriftshæfte 2013

Mandel-karamel fudge – Dr. Oetkers Juleopskriftshæfte 2013

Årets opskrift fra Dr. Oetkers juleopskriftshæfte blev denne mandel-karamel fudge.

Mandel-karamel fudge. For mange er julen traditionernes tid og derfor har jeg igen i år haft fingrene i Dr. Oetkers Juleopskriftshæfte. Jeg synes det er blevet en sjov lille tradition, at se hvad de har fået med i dette års hæfte og ikke mindst se hvordan opskrifterne udvikler sig efter nye smarte metoder og produkter.

Dette års opskrift blev disse fine mandel- karamel fudges. De blev serveret til vores juledekorationsdag og der fik heldigvis god feedback. Manden min mener også, at dem må jeg meget gerne lave igen en anden gang.

Det er dog værd at bemærke, at de skal stå i køleskabet mindst 12 timer før de kan overtrækkes.

Mandel-karamel fudgeDr. Oetker har et fint opskriftindeks på deres side, men denne opskrift er vist ikke nået derind endnu.

Opskrift – Mandel-karamel fudge

100 g mandelsplitter
300 g lys chokolade
30 g smør
100 g sukker
1 dåse (397 g) kondenseret mælk
1 spsk Dr. Oetker Vaniljeekstrakt

Pynt:
300 g chokolade
Dr. Oetker Dekorationsglasur

Form: 15×24 cm, 35-40 stk.

Rist mandlerne gyldne på en tør pande og læg dem til side.

Hak chokoladen fint.

Smelt smørret i en stor tykbundet gryde. Tilsæt sukker og kog blandingen op ved middel varme til sukkeret er smeltet. Tilsæt kondenseret mælk og bring langsomt blandingen i kog under konstant omrøring. Skru ned til svag varme, tilsæt den hakkede chokolade og rør til den er smeltet.

Tag gryden af varmen. Tilsæt mandler og vaniljeekstrakt og rør godt.

Hæld fudgen i formen. Glat overfladen og stil den koldt i mindst 12 timer.

Skær fugen i firkanter ca. 3×3 cm.

Pynt: Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad. Vend firkanterne heri.

Læg firkanterne til afkøling på et stykke bagepapir. Når chokoladen er størknet dekoreres med dekorationsglasur, så det ligner små julegaver. (glasuren skal herefter størkne)

Opbevar mandel-karamel fudgen i en tætlukket beholder i køleskabet.

Mandel-karamel fudgeJeg kunne ikke lige finde mit chokoladeudstyr. Så til at vende firkanterne i chokoladen brugte jeg enden af et par metal grillspyd. De havde en fin løkke, der lige passede til de fine små firkanter.

 

Vil du se flere opskrifter fra Dr. Oetkers juleopskriftshæfter, så finder du dem jeg har afprøvet lige her: #Dr. Oetkers juleopskriftshæfter

Er du på udkig efter flere kageopskrifter, så kan du se dem lige her: Kage/Dessert

Rigtig god fornøjelse.

Mange bagehilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Skriv et svar