Kager Mad og kager

Kransekage med smag eller kransekagetop – 4. advent

Hjemmelavet kransekage - opskrift og vejledning

Skal din kransekage smage af lidt mere eller vil du gerne lave din egen kransekagetop, så finder du opskrifter og vejledning lige her

Velkommen til min adventskalender

For mig handler julen om at sprede glæde og derfor vil jeg gerne dele lidt glæde ud til dig.

De sidste 3 søndage har jeg delt nemme måder at forkæle dig selv og dine omgivelser på, samtidig med at du fandt julestemningen frem.

Nu er det blevet tid til at åbne den sidste låge og her kigger vi lidt nærmere på det jeg synes er vigtigst nytårsaften – nemlig kransekagen.

De tidligere låger i min adventskalender, kan du stadig læse. Dem finder du lige her:

  • 1. søndag i advent – Havde jeg fokus på gaver du nemt kan lave, som forkæler og giver velvære. (læs mere her: 4 hjemmelavede gaver, der bringer glæde)
  • 2. søndag i advent – Julebag – gør det nemt og overskueligt – planlæg dit julebag, så du får en hyggelig december. (Læs mere her: Det smager af jul – planlæg dit julebag)
  • 3. søndag i advent – Et sundere indslag til julemenuen – planlægning og en god start på gode vaner. (Læs mere her: 4 vintersalater – foodprep – madplan)
  • 4. søndag i advent – Jeg ser fremad og giver idéer til lækkerier til nytårsaften, som vil imponere i både smag og udseende.

Jeg håber du kan lide min adventskalender – har du spørgsmål er du altid velkommen til at skrive.

Rigtig glædelig jul.

Bianca / HomebyBianca.dk
Hjemmelavet kransekage - opskrift og vejledning
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Hjemmelavet kransekage med smag eller kransekagetop

Jeg elsker kransekage – det er undervurderet kage, som sagtens kan spises på andre tider af året end til nytår.

Derfor går jeg også all in, når det kommer til hjemmelavet kransekage til nytårsaften.

Det smarte er, at det nemlig slet ikke er så svært, som det umiddelbart ser ud.

Det tager lidt tid at lave, men du kan sagtens lave din kransekage i god tid og så komme den i fryseren. Den smager faktisk meget bedre efter en tur i fryseren. Min står allerede klar og så kan jeg koncentrere mig om nytårsmenuen i stedet.

Hjemmelavet kransekage - opskrift og vejledning
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Hjemmelavet kransekage med smag

Jeg har gennem årene eksperimenteret en del med smag på kransekagestykkerne.

Det behøver ikke at være de klassiske toppe med et cocktailbær på toppen (som jeg for øvrigt ikke bryder mig ret godt om) eller en nød.

Derfor er jeg også endt med at have mine helt klare favoritter og dem fandt jeg faktisk frem til allerede i 2017. Udseendet har jeg herefter leget lidt med og de ser altid lidt forskellige ude fra år til år.

I 2017 så den sådan ud:

Kransekagerne består af følgende smage:

  • Almindelige kransekagestykker
  • Hindbærkransekage
  • Appelsinkransekage med nougatmidte
  • Kransekage med tranebær og hvid chokolade

Opskrifterne på de lækre kransekagestykker med smag finder du her:

Bemærk – i denne version af hindbærkransekagerne bruger jeg hindbær ekstrakt. Det er ikke altid nemt at finde på hylderne. Derfor har jeg i år lavet dem på en lidt anden måde.

Den opskrift deler jeg med alle jer, der følger mit nyhedsbrev.

Jeg har nemlig samlet opskrifterne i en fin e-bog sammen med en vejledning til at lave en fin kransekagetop og 2 sider med tips og tricks, så du undgår alle faldgruberne.

Du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her:

Hjemmelavet kransekage - opskrift og vejledning
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Kransekagetop – nem vejledning

Jeg laver en kransekagemasse af

  • 500 g marcipan
  • 160 g flormelis
  • 1 æggehvide (ca. 30 gram)

Når det er æltet godt sammen skal massen hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.

Hjemmelavet kransekage - opskrift og vejledning
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Sådan gør du

Del din kransekage i to og tril dem til pøler med ca. 2,5 cm i diameter.

Skær dem i stykker af 7, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22 cm

Den mindste trilles til en kugle og trykkes flad – det kransekagetårnets top.

Herefter samler du hver pølse forsigtigt til en cirkel, som du trykker op i midten, så den danner en lille top (en trekant).

Tag et skærebræt og pres forsigtigt på toppen, så du får en mere plan overflade, som ringen ovenover kan stå på.

Der vil være lidt kransekagemasse tilbage. Lav det til små kransekagestykker af 5 cm og lav ligeledes en lille top, så de former en lille trekant.

Bag ved 210 grader almindelig ovn i 10-12 minutter til de har fået lidt farve på toppen.

Når kransekage ringene er kølet af, er de klar til at du samler dit tårn.

Du bestemmer selv om der skal chokolade på bunden af dine ringe. Tårnet kan sagtens samles alene med glasur.

Her har jeg dyppet bunden af ringene i chokolade og lagt dem til at tørre sammen med mine øvrige kransekagestykker. For det smager nu godt med lidt mørk chokolade til.

Hjemmelavet kransekage - opskrift og vejledning
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Samling af tårnet

Start med at sætte den største ring på en tallerken.

Kom glasuren i en sprøjtepose med en tyl med lille hul i.

Kør nu glasur frem og tilbage på ringen, så du får det karakteristiske mønster.

Sæt straks den næste ring ovenpå, så glasuren fra ringen under bruges til at lime de to stykker sammen.

Gentag med glasuren på næste ring.

Gør det til du har samlet alle ringe og sæt til sidst toppen på og lav en lille blomst.

Pynt dit tårn med marcipan blomster, krymmel, nytårspynt eller hvad du har lyst til. Pynten limes på med en lille klat glasur.

Du kan sagtens lave tårnet i god tid og komme en pose om og fryse det.

E-bog til dig – opskrifter, vejledning, tips og tricks samlet ét sted

For at gøre det nemt for dig, har jeg samlet opskrifterne på de 4 kransekagestykker sammen med opskrift og vejledning til dit eget kransekagetårn i en fin e-bog, som du nemt kan printe og tage med i køkkenet.

Sammen med opskrifterne finder du 2 sider med tips og tricks og indkøbsliste. – så bliver det ikke nemmere!

Du henter din e-bog ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her:

Hjemmelavet kransekage - opskrift og vejledning
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Ekstra bonus til nyhedsbrevs modtagere

Når du tilmelder dig mit nyhedsbrev, får du ikke bare min e-bog med Jules favoritter.

Du får samtidig e-bogen fra 1. søndag i advent, hvor jeg delte 4 skønne gaver, der bringer glæde.

Hjemmelavede gaver
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Derudover får du e-bogen fra 2. søndag i advent, hvor jeg delte juleopskrifter og gode råd til prioritere dit julebag sammen med en fin og overskuelig indkøbsliste.

Planlæg dit julebag - julens favoritter
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Sidst men ikke mindst får du e-bogen fra 3. søndag i advent. Her delte jeg 4 lækre vintersalater, gode råd til foodprep og madplanlægning – samt en fin skabelon til din helt egen madplan, hvor der er plads til:

  • Overblik over indholdet i køleskab og fryser (hvad skal bruges?)
  • Planlægning af frokost og aftensmad
  • Foodprep – hvad kan forberedes?
  • Indkøbsliste, som du nemt udfylder mens madplanen laves
Vintersalater - madplan - nyhedsbrev
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Tak til dig, der har fulgt med i min kalender. Jeg har virkelig nydt at dele en masse inspiration med dig og få lov at være kreativ med nemme og overskuelige e-bøger.

Rigtig glædelig 4. søndag i advent, glædelig jul og mange ønsker om at du kommer godt ind i det nye år.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Hjemmelavet kransekage med smag
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hjemmelavet kransekagetårn trin for trin
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply