Aftensmad Mad og kager Opskrifter

Grønkålssalat med appelsin, æble og valnødder

Jeg synes sådan en gang grønkålssalat ser super lækker ud. Alligevel er det ikke en spise vi har prøvet herhjemme, så det måtte der gøres noget ved.

Manden min fik derfor sat en flæskesteg i ovnen til langtidsstegning og så fik jeg lavet grønkålssalat til. Da jeg ikke rigtigt havde overvejet hvad der skulle i salaten, måtte jeg se hvad der lige var i køleskabet. 
Det blev til en dejlig sprød grønkålssalat med appelsin, æble og valnødder. 

Opskriften skal I selvfølgelig ikke snydes for, så den får I her: 
300 g grønkål
1 stort æble
2 appelsiner
2 håndfulde valnødder
Saften fra de udskårede appelsiner
4 spsk ekstra jomfruolivenolie
4 spsk hvidvins eddike
Ramsløgs salt og peber
1 spsk sukker
Skær grønkålen fra de tykke stikle, hak det fint og kom det i en skål. 
Skær kernehuset ud af æblet, skær det i mindre stykker og kom det i skålen til grønkålen. 
Skræl appelsinerne, skær dem i mindre stykker og kom dem i skålen. (saften på skærebrættet hældes i en separat skål til blanding af dressing.)
Bland dressingen af appelsinsaft, olivenolie, hvidvins eddike, salt, peber og sukker og smag til.
Hæld dressingen over salaten og bland det godt. Top med valnødder. 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply