Fetacreme med bagte gulerødder er en nem ret, som passer både til hverdag og gæstemad. Den kan serveres hele året. Både til sommerens grillretter, en lækker tapas eller som tilbehør til et stykke kød.
Kombinationen af cremet ost og sødme fra ovnbagte gulerødder gør denne dip til noget helt særligt. Hos os bliver den hurtigt spist op – uanset om den serveres til et tapasbord, som tilbehør til kød eller bare som en lækker snack med grøntsagsstænger.

En mild og børnevenlig fetacreme
Det gode ved fetacreme er, at den kan tilpasses hele familien. Når jeg laver den her version, bruger jeg Puck ost, som er cremet, mild og nem at røre ud – og derfor oplagt til børnene også. De bagte gulerødder tilføjer sødme og gør smagen endnu mere rund og venlig.
Find opskriften på min fetacreme med bagte gulerødder nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Hvorfor kombinere fetacreme med bagte gulerødder?
De søde, honningbagte gulerødder passer perfekt til den salte fetacreme. Når gulerødderne bages med lidt olie, honning og krydderier, bliver de møre og smagfulde, og de tilfører dippen både farve, fylde og naturlig sødme.
Tip: Jeg bruger timian i min opskrift her, men prøv at skifte den ud med krydderier som spidskommen eller rosmarinn – det giver ekstra dybde.
Serveringsforslag til fetacreme med bagte gulerødder
- Som del af et tapasbord
- Til focaccia – find min opskrift på focaccia her: Focaccia brød
- Tilbehør til barbecuemarineret kylling – find min opskrift på barbecuemarinade her: Kylling med barbecue marinade
Vil du se alle mine tapasopskrifter, finder du dem samlet her:
🔗 Lækker tapas – inspiration til dit bord
🔗 Se alle tapasopskrifter her
Hvad ville du servere til fetacreme med bagte gulerødder?
Bianca
– skriv en kommentar, så ved hvad jeg skal prøve næste gang.
Gulerødder – med eller uden skræl
Det er helt op til dig selv. De nye friske gulerødder bager jeg ofte med skræl. Du kan selvfølgelig også vælge at grille dem til sommerens grillretter.
Er skrællen ikke pæn vælger jeg gerne at skrælle gulerødderne, så de er mere indbydende at spise.

FAQ – ofte stillede spørgsmål
Ja, men du får en mere fast og smuldret konsistens. Brug evt. lidt ekstra cremefraiche eller græsk yoghurt for at få dippen mere cremet.
Lad være med at tilsætte al cremefraichen på en gang, hvis du er i tvivl. Du kan altid tilføje mere, hvis det er nødvendigt.
Op til 3 dage i en lufttæt beholder i køleskabet.
Ja du kan lave fetacremen dagen før og faktisk bliver smagen endnu bedre, når den får lov at trække i nogle timer. Bag gulerødderne samme dag og tilføj til din creme.
Bag lidt gulerødder for sig selv med mindre krydderi og servér ved siden af resten. På den måde kan alle være med uden at du skal lave flere retter.
Klar til at lave fetacreme med bagte gulerødder?
- Gem opskriften på Pinterest, så du altid kan finde den igen.
- Del din fetacreme med bagte gulerødder på Instagram og tag @homebybianca – så deler jeg i min story!
- Få flere opskrifter direkte i dit feed – følg med på Instagram og Facebook.
Vil du have flere lækre dips?
Prøv også mine favoritter:
- Artiskokcreme – cremet og smagfuld
- Hjemmelavet hummus med basilikum
- Tomatpesto med friske tomater
- Oliventapanade – perfekt til brød og snacks
Fetacreme med bagte gulerødder – opskrift
Det er nemt at lave fetacreme med bagte gulerødder og du kan nemt forberede det til næste dag.
Rør fetacremen sammen og stil på køl i en lufttæt beholder. Gulerødderne kan nemt gøres klar, så de bare skal i ovnen inden servering.
Find opskriften på min fetacreme med bagte gulerødder herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Rigtig god fornøjelse!

Her finder du mig
- Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
- Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
- Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Server som tilbehør til aftensmaden, til tapas eller på buffetbordet.
Den cremede fetacreme passer perfekt til de honningbagte gulerødder.
- 250 g Puck ost
- 1 dl cremefraiche
- 1/2 spsk citronssaft
- 1/2 spsk honning
- 1/2 håndfuld persille
- 400 g gulerødder
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk honning
- 1 spsk timian
- salt
- Havsalt
- Persille
- Cashewnødder, solsikkekerner eller pinjekerner
- Olivenolie
-
Kom Puck ost i en blender eller minihakker.

-
Tilføj cremefraiche og citronsaft.

-
Kom honning i.

-
Blend det godt sammen.

-
Kom til sidst persille i og blend med.

-
Kom fetacremen i et fad.
-
Vask gulerødderne godt, skær dem i stave og kom dem i et ovnfast fad.
Du kan også skrælle dem, hvis du vil det.

-
Bland marianden af olivenolie, honning, timian og salt.

-
Kom marinaden ovenpå gulerødderne.

-
Fordel marinaden godt.

-
Bag gulerødderne ved 180 grader varmluft i 30 minutter.
-
Lad gulerødderne køle en smule.
-
Fordel gulerødderne ovenpå fetacremen.

-
Drys med havsalt.

-
Drys med persille.

-
Kom nødder eller kerner ovenpå.

-
Hæld lidt olivenolie på toppen.







No Comments