Kage/Dessert Opskrifter

Kage med fondant overtræk – se her hvordan du gør

Kage med fondant overtræk

Her finder du en nem og overskuelig vejledning til at lave din helt egen kage med fondant overtræk

Da jeg startede med at lave kager i 2008, var den eneste rigtige kage en kage med fondant overtræk.

Det var ikke nemt at få fingrene i fondant, der smagte godt eller udstyr i det hele taget. Derfor måtte jeg ty til at kigge på de udenlandske sider. Især de hollandske kageshops var stedet jeg fandt mit udstyr.

Dengang var mange ikke vilde med smørcreme eller for den sags skyld mousse med husblas. Samtidig var det en større proces, at sætte sig ind i det der fondant.

Jeg endte de første år med at bruge MMF – Marshmallow fondant. Det er fondant, som du selv laver ved at smelte skumfiduser – jeg deler en opskrift nederst i indlægget her.

Efter noget tid gik jeg over til at bruge fondant af mærket Renshaw, da det smagte henad skumfiduser og jeg med to små børn, var på udkig efter at spare tid.

Her startede mit kageeventyr – kage med fondant overtræk

Da min mand friede til mig i 2008, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle lave min egen bryllupskage.

Der gik dog ikke lang tid før, at jeg som de fleste andre brude, var blevet slugt at internettets mange muligheder. En af de muligheder blev et lille netværk af andre brude, som jeg sammen sparrede med.

En af dem var, lige som jeg, blevet begejstret for muligheden for at lave egne kager, så vi gik i sving sammen.

Derfor endte det også med, at jeg i 2009 lavede min egen bryllupskage.

Bryllupskage

Bryllupskagen der kom i avisen

I 2012 var det blevet meget mere moderne at lave ens egen bryllupskage. Samtidig var det blevet en del nemmere, at få fingre i det helt rigtige udstyr.

I december 2012 blev jeg kontaktet af en journalist fra Fyens Stiftstidende, som havde gang i at lave et tillæg til deres avis, som skulle handle om bryllupper. Her kom jeg med, med en fin guide til at lave din helt egen bryllupskage.

Det er også med baggrund i den artikel, at du her får en vejledning til selv at gå i gang med at lave kage med fondant overtræk.

Med indlægget her er mit mål er at klæde dig godt på til at gå i gang med at lave din helt egen kage med fondant overtræk.

Jeg har redigeret i indlægget og du får nu min vejledning i en fin printvenlig version. Så kan du gå og læse lidt inden du går i gang.

Vil du gerne se lidt af mine fondantkager, så finder du dem her: Kagegalleri

Du kan også finde flere kager her: Kage/Dessert

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

MMF (Marshmallow Fondant)

Mængden passer ca. til en kage på 25 cm i diameter og lidt ekstra til pynt. 

Ingredienser
  • 200 g skumfiduser
  • 2 spsk vand
  • 2 spsk neutral olie
  • 500 g flormelis
Sådan gør du
  1. Kom skumfiduser, vand og olie i en stor plastikskål. Skumfiduserne fylder en del, men vil falde sammen, når de bliver smeltet.

  2. Kom skålen i mikroovnen i 1-2 minutter til de er helt smeltede.

  3. Sigt flormelis gennem en finmasket si, så der ikke er klumper i.

  4. Kom lidt flormelis ad gangen i skålen mens du forsigtigt rør det sammen med et piskeris med dejkroge. Det er meget klistret og vil hænge i alt og du kan slet ikke forestille dig, at det nogensinde skal blive til en sammenhængende masse.

  5. Rør til massen er fast og næsten ikke klistrer mere.

  6. Kom massen på køkkenbordet og ælt den sammen i hånden til den er elastisk og stort set ikke klistrer mere. Den må gerne klistre en lille smule, da den ellers vil blive for tør.

  7. Skal du have forskellige farver fondant, kan du med fordel tilføje pastafarver nu (farven vil blive en smule mørkere af at ligge).

  8. Kom massen i en plastikpose og opbevar den i køleskabet til næste dag, hvor den vil have sat sig og være til at arbejde med.

Kage med fondant overtræk – vejledning

Her finder du fremgangsmåden til at komme i gang med at lave din helt egen kage med fondant overtræk.

Det kan godt tage lang tid at lave en kage, så derfor har jeg her lavet en fremgangsmåde med billeder.

Ingredienser
  • 1 Kage i valgfri smag
  • 2 Forskellige slags fyld
  • Smørcreme
  • Fondant
Sådan gør du
2 uger før:
  1. Find ud af hvilket udstyr du skal bruge til din kage. Har du det hele hjemme eller skal du have bestilt det på diverse kageshops eller måske det er noget du kan få i en butik.

    Tegn eventuelt en skitse af din kage.

    Beslut dig for hvilken pynt du skal bruge. Måske det skal laves allerede nu.

    Hvis du skal have pynt i fondant, skal det nå at tørre og så er det en god idé at lave det allerede nu og stille det til tørre på en tallerken i et skab. (på den måde får det ikke lys og du undgår støv på dit pynt)

4 dage før
  1. Lav en indkøbsseddel og handl ind.

    Skal du bruge fløde i din mousse, skal den kunne holde sig til efter dagen, hvor kagen skal serveres.

3 dage før
  1. Bag kagen og lad den køle af.

    Skær den i bunde, når den er kølet af.

    Bag eventuelt lagkagebundene hver for sig.

    Kage med fondant overtræk
2 dage før
  1. Lav dine mousser klar.

  2. Saml kagen i en kagering evt. foret med kageplast, så det er nemmere at få af, når kagen har sat sig. (du kan evt. bruge ringen fra din springform, som du har bagt kagen i – altså når den er vasket af)

  3. Læg din kagering på det fad, som kagen skal serveres på.

    Kom eventuelt kageplast inden i ringen.

  4. Kom den første bund i og fyld op med mousse.

    Læg næste bund ovenpå og kom ligeledes mousse i inden du lægger sidste bund på.

  5. Stil kagen på køl i ca. 4 timer (gerne længere – det kommer an på din mousse).

    Fyldet skal kunne nå at sætte sig, så det ikke falder ud, når du fjerner kageringen.

    Kage med fondant overtræk
  6. Lav smørcremen.

  7. Tag kagen ud af køleskabet og løft kageringen af og fjern evt. kageplast.

    Start med at løsne med en lille kniv hele vejen rundt i kanten, så du nemt kan tage det af

  8. Smør kagen op med et lag smørcreme, der samler eventuelle krummer fra bunden.

    Stil kagen på køl.

  9. Når første lag smørcreme er kølet af kommer du endnu et lag på og sørger for at glatte det.

    Kage med fondant overtræk
1 dag før
  1. Overtræk kagen med fondant.

    Det gøres ved at du ruller din fondant ud, så det er stort nok til at kunne komme hen over kagen.

  2. Læg det ovenpå kagen og glat rundt.

    Du skal hive lidt for neden i af fondanten undervejs, så du undgår buler.

    Brug en kage glatter til at få fondanten helt fin glat, når den er lagt over kagen.

    Kage med fondant overtræk
  3. Skal du stable 2 kager ovenpå hinanden, skal du starte med at overtrække den nederste først.

    Det kan være en fordel, at den når at stå i noget tid, inden du sætter den næste ovenpå, da fondanten vil være stivnet og dermed hjælper med at holde fyldet inde i kagen, så den ikke ender med at bule.

    Inden den øverste kage sættes på den nederste, skal den nederste stabiliseres.

    Jeg bruger sugerør, men der kan også købes forskelligt udstyr til det.

    Først stikker jeg en spisepind ned i kagen og bagefter sætter jeg sugerøret i og klipper evt. overskydende sugerør væk.

    Kom en smule glasur på toppen af den nederste kage, så den hjælper med at klistre de to kager sammen.

    Kage med fondant overtræk
  4. Stil kagen på køl og gør pynten klar.

    Tag først kagen ud, når du er klar til at pynte.

  5. Pynt kagen og stil den på køl.

    Sæt en køkkenrulle ind ved siden af. Den vil suge fugten fra køleskabet, så din fondant ikke sveder, når kan tages ud.

På dagen
  1. Mangler der småting, så lav dem nu. Ellers er det bare at servere din fine kage.

18. januar 2013

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Bianca
    4. april 2016 at 14:54

    Tak – Det er bare at gå i sving. 🙂

  • Reply
    DiSign-Keramik
    4. april 2016 at 14:54

    Hold da lige op… et fint stykke arbejde du har gjort her.
    Nu er det lige før man tør kaste sig ud i at prøve om man kan…

    God weekend

Leave a Reply

Opskrift Vurdering