Mad og kager Opskrifter

Dagens sunde indlæg – Nødde-og kakaostænger

Nu har jeg snuset lidt rundt i bogen “Sundt sødt” af Pia Krøyer og har fundet lidt ting jeg vil forsøge mig med.

Det der er vigtigt at huske ved disse opskrifter, er at det selvfølgelig ikke er særlig sundt at indtage i større mængder. Dette er blot et alternativ til slik og derfor bestemt ikke noget man skal erstatte andet mad med.

Jeg indrømmer allerede fra start af, at jeg var skeptisk. Jeg kan virkelig ikke lide dadler, hvilket er den ingrediens jeg ser i stort set alle opskrifterne. Dette var dog ikke grund nok til, at droppe min idé om at der da måtte være noget jeg kunne finde som erstatning til min ekstremt søde tand.

En del af disse opskrifter kræver specielle ingredienser, som jeg ikke lige har været ude og investere i, da jeg faktisk synes det kan blive ret dyrt, idet det stort set kun er special forretninger disse findes i. Derfor har jeg vurderet lidt på hvad jeg ville investere i nu hvor det er på forsøgs basis, og så må jeg se, om det er noget jeg vil arbejde videre i senere.

Ja jeg ved godt det er en kageblog, men netop derfor synes jeg også det er relevant at finde alternativer, til de ellers så søde ting I kan opleve her på bloggen.

Jeg gik i sving med opskriften på Nødde- og kakaostænger. Heri skulle bruges FiberHUSK og vaniljepulver, da dette ikke lige var i hjemmet har jeg lavet lidt om på opskriften. I får den derfor som jeg lavede den.

Nødde- og kakaostænger
6-8 stk

100 g dadler uden sten
50 g tørristede hasselnødder
50 g mandler
2 spsk ren kakao-pulver
1 spsk havregryn
3 spsk jomfrukokosolie (kan købes i Netto)
2 tsk vanilje ekstrakt

Knas: 25 g grofthakkede nødder

Drys: Jeg brugte havregryn, men i opskriften stod der sorte sesamfrø, hvilket jeg heller ikke lige havde hjemme.

Tørrrist hasselnødderne på en pande ved lav varme, eller rist dem gyldne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og kør dem til en cremet masse.

Kom massen i en skål, form massen til stænger og vend dem i drysset.

Lad dem hvile i køleskabet i 30 minutter, før de serveres.

Konklusion: Massen smuldrede for mig, hvilket irriterede mig ekstremt. Derfor er jeg heller ikke tilfreds med udseendet af mine stænger. Jeg læste derfor lidt videre i bogen og kan se at det nok skyldes at dadlerne  ikke var saftige og bløde. Dette varierer åbenbart meget fra hvilke typer man får købt. Dette kan dog afhjælpes ved at udbløde disse i kogende vand et par timer inden brug.

Mht. smagen kan jeg dog kun anbefale dem. De smager virkelig skønt og selvom man ikke bør spise dem i større mængder kan det altså være svært at lade være. Så pas på med at lave for mange af gangen.

Udblødning af tørrede frugter som dadler, svesker, rosiner og tranebær:
Fyld et glas eller anden beholder med tørret frugt og hæld kogende vand over. Sørg for, at frugten er dækket helt med vand. Luk glasset eller beholderen til, og stil det i køleskabet i 4-6 timer, eller indtil det skal bruges.

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Bianca
  4. april 2016 at 14:54

  Tak. Skal huske at kigge efter dadler når jeg kommer til Tyskland næste gang, for det er helt sikkert ikke sidste gang de er brugt i en opskrift 🙂

 • Reply
  Lotte Kromann
  4. april 2016 at 14:54

  Jeg synes også de ser lækre ud. Desuden synes jeg det er genialt at du bare lige ændrede lidt i opskriften og brugte noget du havde på lager. Jeg plejer at købe mine dadler i Tyskland, da de som så meget andet er billigere dernede. Desuden er de super lækre og saftige.

 • Reply
  Bianca
  4. april 2016 at 14:54

  Nemlig! Dadler bliver jeg vist aldrig fan af alene, men sådan her har jeg absolut ingen problemer med at få dem spist 🙂

 • Reply
  Bianca
  4. april 2016 at 14:54

  Det var lige præcis også dem fra Urtekram jeg brugte, så der er ingen tvivl om at de skal udblødes.
  Jeg må kigge i Bilka næste gang. 🙂
  Tror helt sikkert denne opskrift vil egne sig rigtig godt som julekonfekt, da den smager lidt hen ad havregrynskugler 🙂

 • Reply
  The Cakeaholic
  4. april 2016 at 14:54

  De ser super lækre ud. Jeg plejer heller ikke at være så vild med dadler – men når der er kakao og vanilje i glider de ned så let som ingenting 🙂

 • Reply
  Kristine (CookieCrumble)
  4. april 2016 at 14:54

  Guf de ser lækre ud Bianca 🙂 Jeg er også hoppet totalt på dadelvognen lige pt. En yderst lækker og sød snack, som ikke feder så meget som alle de andre lækre og "forbudte" sager 😉

 • Reply
  heidi
  4. april 2016 at 14:54

  Ærgerligt at den ikke ville hænge ordentligt sammen, men jeg tror du har ret i det med dadlerne. De første jeg brugte til en sund opskrift var fra Urtekram, og de var totalt indtørrede (men dem udblødte jeg så også). De seneste jeg har købt har været så lækre og saftige, at jeg faktisk har været i tvivl om de er friske eller tørrede. Bilka og Superbest har nogle gode som heller ikke er så dyre.
  Ellers så ligner det lige en opskrift efter mit hoved – den bliver helt sikkert gemt og måske lavet som julekonfekt 🙂

Leave a Reply