Aftensmad Opskrifter

Den bedste hjemmelavet cheeseburger – find den her

Hjemmelavet cheeseburger opskrift

Når du laver burger er cheeseburger en klassiker. Her finder du opskriften på den bedste hjemmelavet cheeseburger

Hjemmelavet cheeseburger opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Den her cheeseburger er efter min overbevisning den bedste hjemmelavet cheeseburger. Den har alle de elementer, som hører til i en cheeseburger og så smager den skønt.

Herhjemme går vi aldrig galt i byen med en burger. For et par år siden indførte vi derfor konceptet burgerfredag herhjemme. Det har været gemt væk i et stykke tid, men hvorfor ikke se nærmere på hele burgerkonceptet igen.

Det er især min mand, som er den store burger entusiast og når vi er på cafe, er det oftest forskellige burgermenuer, der skal prøves af.

Derfor har vi også en klar holdning til hvordan en burger skal smage. Så da valget faldt på den klassiske hjemmelavet cheeseburger, var det nemt.

Hjemmelavet burger opskrifter og tilbehør
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Burger fyld

Når det kommer til cheeseburger fyldet, så er der lige så mange holdninger, som der findes burgere. Alle har deres måde at lave den helt rigtige cheeseburger.

Det er noget af det jeg allerbedst kan lide ved burgere. Bare du har en god burgerbolle, så er det kun fantasien, der sætter grænser. Alle kan få lige det de har lyst til og i den sammensætning, de kan lide.

En burger er jo overordnet set bare en hvedebolle, der er skåret over på midten med en hakkebøf i.

Det koncept kan man så vælge at udfordre, som man vil. Personligt mener jeg også at der skal salat, tomat og agurk i. Her er jeg især glad for syltede agurker, men de friske kan også bruges.

Kødet behøver for min skyld heller ikke være en hakkebøf, men kan sagens bestå af andre former for kød eller måske en bøf af plantefars.


Vil du have flere idéer og input til fyld, så har jeg samlet inspiration sammen lige her:

Hjemmelavet burger – find din burgeropskrift lige her:
https://www.homebybianca.dk/hjemmelavet-burger/


Jeg har også samlet alle opskrifter lige her: #Burger

Hjemmelavet cheeseburger opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hjemmelavet cheeseburger opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Cheeseburger fyldet

Hvis vi ser grundlæggende på det, så er det vigtigste fyld i en cheeseburger hakkebøffen toppet med en god skive ost. For min skyld må der også godt være to skiver ost, men det er jo en smagssag.

Hvorvidt osten skal være smeltet eller ej, er helt op til den enkelte. Personligt kan jeg bedst lide, når den er varmet med til sidst på bøffen, så den er smeltet.

Bøffen laver vi af rent oksekød. Jo mere fedtstof i kødet jo mere trækker bøffen sig sammen, når du steger den. Så det er en god idé lige at skæve til fedtprocenten, når du former bøfferne så de passer til dine burgerboller. Her er 8-12% fedt det optimale.

Herhjemme består en cheeseburger af følgende fyld:

  • Burgerdressing – og helst den hjemmelavede
  • Salat
  • Syltede rødløg
  • Burgerbøf med smeltet ost på toppen
  • Syltede agurker (eller eventuelt friske)
  • Friske tomatskiver – afhængig af hvem af os der laver den
  • Bacon – når det skal være luksusudgaven
  • ….. selvfølgelig omsluttet af en lækker burgerbolle

Opskrifterne på syltede rødløg, syltede agurker, burgerdressing og de bedste burgerboller finder du herunder.

Hjemmelavet cheeseburger
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hjemmelavet cheeseburger opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Burger fyld opskrifter

Herhjemme har vi altid lidt sylterier i køleskabet. Jeg laver gerne både syltede rødløg og agurker, så der er til at vi bare kan hive frem, når det er tid til burger eller grillmad.

Det fylder lige så meget at have stående, som de købte udgaver og kan holde sig længe. Så har du endnu ikke lavet det selv, så er det oplagt at forsøge. Det er super nemt og tager ingen tid.

Derudover laver jeg også min egen burgerdressing. Den får lidt fyld fra mine sylterier og smager helt fantastisk. Hvis du først har lavet den hjemmelavede version, så køber du aldrig burgerdressing igen.

Mine opskrifter kan du finde lige her:


Syltede rødløg opskrift

Opskriften på syltede rødløg finder du her:
https://www.homebybianca.dk/syltede-roedloeg-med-tranebaer/

Syltede agurker

Opskriften på syltede agurker finder du her:
https://www.homebybianca.dk/syltede-agurker/

Hjemmelavet burgerdressing

Opskriften på hjemmelavet burgerdressing finder du lige her:
https://www.homebybianca.dk/hjemmelavet-burgerdressing/


Den helt rigtige burgerbolle

Sådan en burger fortjener en god burgerbolle. Derfor bager jeg altid mine burgerboller selv.

Når jeg bager mine burgerboller, bager jeg altid en stor portion. Så er der altid ekstra til fryseren. Det gør det nemmere de dage, hvor tiden ikke er der, men du kan selvfølgelig også købe dine burgerboller.

Selvom der er mange, der har fået øjnene op for briochebollen til deres burgere, så er jeg altså mere til den klassiske burgerbolle, som er lavet på en blanding af durummel og hvedemel.

Jeg har to opskrifter, som jeg altid bruger. Den ene er en gærdej og den anden har fået lidt surdej tilføjet for smagsskyld.

Det tager lidt længere tid med surdejen, da bollerne så skal koldhæves og derfor er det ofte tiden, der gør forskellen om jeg bruger den ene eller den anden opskrift.


Den perfekte burgerbolle, har jeg fundet frem til ved at teste mig igennem flere opskrifter. Måske du kan se favoritten på billedet her. Ellers deler jeg mine to opskrifter herunder:

Burgerboller med surdej test

De bedste lette og luftige burgerboller (en gærdej): https://www.homebybianca.dk/luftige-og-lette-burgerboller/

De bedste koldhævede burgerboller med surdej: https://www.homebybianca.dk/koldhaevede-burgerboller-bagt-paa-surdej/


Hvis du har styr på ovenstående burde du være helt klar på sommerens burgere på grillen. Selvom burgere selvfølgelig kan spises hele året.

Opskriften på min cheeseburger finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Jeg har også samlet alle mine burgeropskrifter lige her: #Burger

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Hjemmelavet cheeseburger

Cheeseburgeren er en rigtig klassiker. Den er nem at lave og smager skønt.

Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 500 g Oksekød 8-12%
  • 8 skiver Ost
  • 4 stk Burgerboller
  • Burgerdressing
  • Romainesalat
  • Syltede rødløg evt. rå rødløg i skiver
  • Syltede agurker evt. friske agurker i skiver
  • Tomater
Sådan gør du
  1. Del kødet op i 4 lige store dele.

  2. Ælt kødet godt sammen i hænderne og pres det meste at luften ud af kødet.

    Nogen kaster bøffen ned i skærebrættet eller bordet for på den måde at slå luften ud.

  3. Form hver del til 4 ensartede flade bøffer.

    Den skal være lidt flad for at man ikke skal slås for meget med at bide over burgeren, når det hele er samlet.

  4. Hak blidt hver side af bøfferne på kryds og tværs, med den skarpe side af en stor kniv.

    Det medvirker til at bøffen ikke trækker sig så meget sammen.

  5. Kom et drys salt over og kværn lidt frisk peber hen over bøfferne.

  6. Steg nu bøfferne ved middel til høj varme, eller kom dem på en varm grill i 5 minutter på den ene side.

  7. Vend bøffen og kom 2 skiver ost på den varme side af bøffen og giv den 5 minutter på den anden side. Så vil osten smelte på toppen imens.

  8. Skær burgerbollerne over og lun dem i ovnen, på brødristeren eller på grillen.

  9. Tag den nederste bolle og kom burgerdressing på.

  10. Kom salat ovenpå, syltede rødløg, burgeren med ost på og syltede agurker.

    Kom evt. friske agurkeskiver og tomatskiver i også.

  11. Smør den øverste bolle med burgerdressing og saml burgeren.

Hjemmelavet cheeseburger opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hjemmelavet cheeseburger opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering