Bønnesalat og ingefær-citron te marineret kylling

Forårsvejret indbyder til let og nem mad, som ikke kræver alt for meget tid i køkkenet. Vi vil ud og nyde vejret, haven og vores dejlige udestue, så derfor har vi haft en genganger på bordet. Opskriften på bønnesalat har jeg ikke tidligere skrevet ned, da jeg laver den lidt ud fra, hvad vi lige har af tilbehør i køleskabet. Bønner har vi næste altid i fryseren, så det er en ret, der er hurtig og nem lige at bikse sammen.


Bønnesalat: 
750 g frosne bønner
250 g cherrytomater
1 glas soltørrede tomater
2 rødløg
1 dl sesamfrø

Dressing:
2 spsk ekstra jomfru olivenolie
4 spsk hvidvinseddike
1 tsk dijon sennep
1 tsk flydende honning
Salt og peber

Start med at give bønnerne et opkog i en gryde med vand.

Lad bønnerne køle af.

Skær cherrytomaterne ud i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen.

Hak de soltørrede tomater og pil løgene som ligeledes hakkes.

Rør ingredienserne til dressingen godt sammen og hæld den over bønnesalaten og vend det hele godt sammen. Lad stå på køl til servering.

Ingefær-citron te marineret kylling:

3 store kyllingefilter
4 teposer Fredsted ingefær-citron te
1 spsk limesaft
3 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 spsk soja
1 spsk honning
½ tsk salt

Skær kyllingen i mindre tern.

Bland indholdet fra teposerne med resten og rør det godt rundt i en skål sammen med kyllingen.

Lad marinere et par timer i køleskabet (jeg gør det gerne klar om morgenen)

Steg kyllingen på en varm pande og server med tilbehør.

Du kan også komme kyllingestykkerne på spyd til grillen. 

2 Comments

Skriv et svar