Barbecuemarineret kylling

Hjemmelavet barbecuemarinade til lækker og mør kylling.

Reklame – jeg har modtaget komposterbare fryseposer fra Suztain.com til test. 
Marinade kan gøre en kæmpe forskel for et lækkert og mørt stykke kylling. Herhjemme benytter vi os ofte af mulighederne for at marinere kødet, så du får en ret med helt ny smag selvom menuen står på kylling flere dage i træk. Det er nemt og vi ligger gerne kødet til at marinere i køleskabet natten over, så det er lige til at tilberede dagen efter. 
Da vi som så mange andre ofte ender med at komme kødet i en frysepose, kan det blive til rigtig mange plastikposer, hvorfor jeg har forsøgt at undersøge andre muligheder. Selvfølgelig kan vi komme det i en bøtte eller et fad, men det ender oftest med at det poserne, der kommer i brug. 
Til mine barbecuemarinerede kyllingfileter forsøgte jeg mig derfor med at bruge komposterbare fryseposerne lavet på bioplastmateriale baseret på majs, som er nedbrydelige i natur og hjemmekomposten. 

For at være på den sikre side, havde jeg lagt posen med de marinerede filter i en bøtte, men det viste sig slet ikke at være nødvendigt. Poserne holder fint på væden og fungere præcis som almindelige fryseposer. 
De er ikke helt gennemsigtige, men man kan skrive med en kuglepen på dem, så det er nemt at holde styr på indholdet. De kan bruges både til køl, frys og opbevaring ved stuetemperatur. Da poserne er nedbrydelige ved 40 grader, skal den tilberedte mad være afkølet inden den kommes i poserne. 
Poserne koster kun 9 kroner pr. rulle, så det er ikke den store omvæltning i økonomien at vælge dem istedet for plastik. Det er helt sikkert noget, som kommer til at blive brugt hjemme hos os. Poserne finder du lige her: Komposterbare fryseposer
Barbecuemarineret kylling: 
3 store kyllingefileter
75 ml olie
25 ml ketchup
3/4 tsk paprika
2 spsk brun farin
2 spsk soya
2 spsk citronsaft eller æblecidereddike

Rør alle ingredienser sammen (undtagen kylling) og kom det i en pose sammen med kyllingefileterne.

Mariner dem gerne aftenen før ellers kan et par timer før også gøre det.

Når kyllingen er færdig med at marinere kommer du dem et fad og steger dem i ovnen ved 200 grader i 30-45 minutter.

De kan også med fordel steges på grillen.

One Comment

Skriv et svar