Aspargestærte bliver så fint i en aflang form, men den kan sagtens laves i en rund også.
Den her fine aspargestærte kan både spises kold og let lunet. Det er helt op til dig.
Til min tærte med asparges har jeg også tilføjet bacon for at få lidt salt smag som modspil til aspargesen.
Server tærten til frokost eller sammen med flere forskellige tærter og en let salat til aftensmad. Det er nemt at lave flere tærter på en gang, når du bruger min grundopskrift på tærtebund med grahamsmel og æggemasse med hytteost.
Både min grundopskrift på tærtebund og æggemasse med hytteost finder du samlet nederst på siden her, hvor jeg har skrevet min aspargestærte ind, så du nemt kan printe opskriften og tage den med i køkkenet.

Asparges – fakta
Aspargessæsonen er kort, så derfor skal det bestemt udnyttes, når den er der. Her har jeg samlet lidt fakta til dig.
Sæsonen i Danmark er maj-juni og derfor er asparges også for mange en rigtig sommer bebuder.
Ja det kan du sagtens. Asparges skal dog nå at komme i 2 år inden de er klar til høst, så det kræver lidt tålmodighed.
Den grønne asparges har fået sol og lys hvorimod den hvide dækkes af jord indtil den høstes.
Ja det kan du godt. Jeg kan dog bedst lide når de er blancherede i letsaltet vand.
Den nederste del af aspargesene er ofte lidt træet og træls at tygge i. Derfor knækkes den ofte af og man siger, at asparges nok skal knække der hvor det passer. Desværre knækker de ofte lidt for høj oppe og jeg vil derfor i stedet anbefale dig, at skære 3-4 cm af bunden med en kniv.
Ja. De skal dog lige blancheres i kogende vand i ca. 2 minutter først.
Kog aspargesene i 3-5 minutter, så de stadig har lidt bid.

Aspargestærte med eller uden bacon
Til min aspargestærte har jeg brugt bacon for at give et lidt saltet modspil til den milde smag fra aspargesene.
Du kan sagtens udelade bacon og bare lave din tærte uden. Den smager stadig skønt, men får en mildere smag.

Madtærte til alle
En madtærte er en skøn ret både til frokost, aftensmad eller tag den med på picnic. Det smarte er at du selv kan variere smagen afhængigt af det fyld du bruger.
Når jeg laver madtærter laver jeg altid en stor portion tærtedej. Så er det bare at rulle ud og komme forskelligt fyld i og så er der nemme og lækre tærter til alle.
Vil du gerne se flere opskrifter på madtærter, så har jeg samlet dem allesammen lige her #Madtærte
Her finder du blandt andet opskrifter på:
Madtærter – brug dine grøntsagsrester
Jeg har en fast grundopskrift både på min tærtebund med grahamsmel, men også min æggemasse.
Det gør det nemt at lave en større portion og få brugt de grøntsagsrester, som jeg har liggende i køleskabet. Tærterne kan så spises som et varieret udvalgt til aftensmad eller fryses ned til senere.
Aspargestærte – den bedste opskrift på tærte med asparges og bacon
Gør som jeg har gjort her og lav en fin aflang tærte, hvor dine asparges ligger på rad og række eller brug en rund form og læg dem på lige som du vil. Asparges tærte er en nem tærte at lege lidt med udtrykket på.
Opskriften på min aspargestærte med bacon finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Sørger du flere variationer på tærter, så kan du se flere her: #Tærte
Hvis du søger vegetarretter, så finder du opskrifterne her: #Vegetar
Vil du gerne se mod det søde køkken har jeg samlet mine opskrifter lige her: #Desserttærte
Rigtig god fornøjelse.


Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Du bestemmer selv formen på din tærteform. Du kan nemt imponere dine gæster ved at lægge dine asparges i et fint mønster.
- 250 g grønne asparges (et bundt)
- 120 g bacon i skiver
- 3 æg
- 2,5 dl hytteost
- 2 dl mælk
- salt og peber
- 2 spsk pinjekerner
-
Vask de grønne asparges og skær 3-4 cm af bunden.
Skær dem ud i den størrelse du gerne vil bruge, hvis du har et bestemt mønster i tankerne, ellers skæres de over på midten.
-
Kom aspargesene op i en gryde med vand og lidt salt.
Kog dem i 3-4 minutter.
-
Skær bacon i mindre stykker og svits dem på en pande.
-
Kom æg, hyggeost, mælk og salt og peber i en skål.
Pisk det godt sammen.
-
Når bunden har bagt 10 minutter tages den ud og æggemassen kommes i.
-
Kom baconen ovenpå æggemassen.
-
Fordel herefter asparges i fadet.
Her kan du nemt lave fine mønstre.
-
Drys med pinjekerner.
-
Bag ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.




No Comments