Æble tranebær marineret kylling med rødkåls salat, broccoli og flødekartofler

Nogen gange spiller tiden en et puds og forsvinder uden man opdager det. Det har betydet at jeg igår havde besøg af en veninde jeg ikke har set i 11 år. Ingen af os ved helt hvorfor det blev sådan, men det gjorde det. Det var en ren tilfældighed, hvor jeg havde brug for hendes hjælp og hun trådte til med den største selvfølge, der gjorde at vi kom i snak igen. 


Vi skyndte os derfor at finde en dag at ses og hun kom derfor forbi med sin søde familie til lidt lækker mad. 

Det blev en rigtig hyggelig aften, hvor vi fik nydt hinandens selskab og ungerne gik godt i spænd. Helt perfekt. 


Opskriften på te marineret kylling har I fået før, med lækker stegt spidskål og æble til, men her kommer den igen:

4 personer

600 g kylling
6 poser Fredsted æble tranebærte
2½ dl æblejuice
2 spsk tørrede tranebær

Skær kylling i tern og kom den i en skål. Tilsæt teposernes indhold og hæld æblejuice over.

Tilsæt de tørrede tranebær og bland det hele godt sammen. Lad det marinere i køleskabet i et par timer. 

Tag kyllingen ud og sæt den på spyd. 

Steg i ovnen ved 180 grader i ca. ½ time. 

Rødkåls salaten har jeg også delt tidligere, men fortjener helt sikkert at blive gentaget: 

Ca. 400 g rødkål
2-3 appelsiner
1-2 håndfulde valnødder
(og vi kom også lidt rosiner i)

Pil de yderste blade af rødkålen og smid dem væk. 

Vask resten af kålhovedet og skær et stykke af, som skæres i tynde strimler. Det gøres indtil du synes der er nok rødkål (dvs. ca 400 g)

Skær skrællen af appelsinen også den hvide hinde. Skær appelsinerne i skiver med en skarp kniv.

Put den skårne kål i en skål, drys halve valnøddekerner over, og pynt med appelsinskiverne. Er der noget appelsinsaft tilbage på skærebrædtet, så hæld det over også, eller benyt det i vinaigretten.

Vinaigrette
1 del honning
1 del rødvinseddike
3 dele olivenolie
salt + peber

Hæld vinaigretten over salaten og vend salaten godt.

Skriv et svar