Boganmeldelse Livsstil

Boganmeldelse: Heibergs is

Heibergs is

Boganmeldelse: Heibergs is

Heibergs is af Morten Heiberg – Her finder du anmeldelsen af bogen Heibergs is. Vil du gerne igang med at lave dine egne is, så er bogen her måske noget for dig.

Heibergs is er modtaget til anmeldelse.

Heibergs is

Fakta om bogen:

Forfatter: Morten Heiberg
Titel: Heibergs is
Udgivelsesdato: 11. maj 2018
Forlag: Lindhardt og Ringhof

Boganmeldelse:

Med det dejlige sommervejr, vi har haft den sidste måneds tid, har det været en fornøjelse at anmelde denne bog. Det er en bog, der giver en god introduktion til dig, der gerne vil lære at lave dine egne is. Samtidig gerne vil have en solid basisviden.

Først bliver vi introduceret for isens historie og de myter der følger isens oprindelse. Nu er jeg jo lidt køkken nørd, så det synes jeg er en sjov viden og en god indgang til isens udformning idag. Det giver et indblik i hvorfor vi egentlig spiser is og hvordan det kan være at is er så populær en spise.

Morten Heiberg har en helt klar holdning til det, at lave sin egen is.  I bogen fortæller han at en god is for ham er “en smagsmæssig ren oplevelse med en letsmeltende konsistens og en fed fornemmelse i munden”.

Når Morten vurderer is er det ud fra følgende punkter: udseende, kroppen (det du fornemmer med dit syn, før du smager isen), konsistens, smag og smeltning. Det skal selvfølgelig alt sammen have en god sammenhæng og gå op i sidste ende. Det kan du læse meget mere om i bogen.

Herefter får man som læser et godt indblik i og en god forklaring på de forskellige typer af is. Jeg havde faktisk ikke selv tænkt over at der var så mange forskellige typer. Oversigten giver en god fornemmelse af de muligheder, der er ved at lave sin egen is og hvordan man lykkes.

Efter en grundig introduktion finder vi selvfølgelig alle opskrifterne. De er delt op efter de forskellige typer af is og hver opskrift kommer med en god og forståelig forklaring inkluderet gode tips undervejs.

Bedømmelse:

Bogen giver en god og forståelig tilgang til at lave sin egen is. Ud over let forståelige opskrifter får vi også gode tips undervejs. Bogen henvender sig både til os, der allerede har forsøgt os lidt i iskunsten, men også til nybegynderen, der gerne vil lave en god is fra start af.

Bogen får 5 stjerner ud af 5 mulige.

Mit eget forsøg:
Heibergs is

Efter at have læst bogen godt og grundigt, for ja jeg læser faktisk en kogebog, som enhver anden bog, var det blevet tid til at prøve.

Her tog jeg datteren med i køkkenet og selvom jeg syntes, at  jeg havde fået en god forståelse, må jeg konkludere, at det som med enhver anden ting, kræver lidt øvelse. Vi fik lavet et par ispinde, men også nogen, der bare ikke ville komme ud af formen uden at være næsten smeltet, så vi kunne hurtigt konstatere, at det kræver øvelse og en god portion tålmodighed.

Jeg har ikke den store ismaskine, men har en udvidet version til min Kenwood og det fungerede helt fint.

På trods af lidt problemer med vores isforme endte vi ud med en is, der havde en lækker og cremet kosistens med en rigtig god smag af chokolade. Vi har bestemt fået mod på at prøve mere.

Heibergs is

Rigtig god fornøjelse med is fremstillingen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Vil du gerne læse lidt mere om kogebøger, så har jeg samlet dem her #kogebøger

Mange læsehilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply