Brød/Boller Opskrifter Stop spild af mad

Brug rugbrødsrester til lækre rugbrødsboller – se her

Brug rugbrødsrester til rugbrødsboller

Når du har brød til overs eller dit rugbrød kikser, så brug rugbrødsrester til lækre rugbrødsboller

Efter flere forsøg på at finde den perfekte rugbrødsopskrift, endte jeg med at have en del brød, som jeg ikke var helt tilfreds med.

Da jeg ikke er meget for at smide mad ud, måtte mine test rugbrød selvfølgelig ikke gå til spilde. Derfor fik jeg bagt de her lækre rugbrødsboller.

Brug rugbrødsrester til rugbrødsboller
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Brug rugbrødsrester

Det smarte ved at bruge dine rugbrødsrester til lækre boller, er at du slipper for at smide mad ud. Samtidig får du lækre grove boller, som er perfekte til frokosten eller som tilbehør til aftensmaden.

Opskriften på de her lækre rugbrødsboller har jeg skrevet i en fin printvenlig version nederst i indlægget.

Brug rugbrødsrester til rugbrødsboller
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Andre lækkerier med rugbrødsrester

Jeg kan nævne flere ting, du kan bruge sådan en gang rugbrøds rest til:

  • Øllebrød
  • Rugbrødsboller
  • Rugbrøds chips
  • Rugbrøds croutoner
  • Ristet rugbrødsknas til supper
  • Rugbrøds müsli

Er bare en del af det du kan lave af sådan en rest.


Vil du gerne forsøge med en gang rugbrøds müsli, så finder du en nem opskrift lige her:

Rugbrøds müsli opskrift

Find opskriften her:

Rugbrøds müsli uden sukker


Skulle du have fået mod på at bage dit eget rugbrød med surdej,
nu du ved hvordan du undgår at smide resterne ud, så finder du min opskrift lige her:

Rugbrød med surdej opskrift

Find opskriften her:

Rugbrød med surdej


Vil du gerne inspireres til at bruge rester, så har jeg samlet mine opskrifter her: #Brug resterne

Vil du gerne bage andre brød og boller, så finder du opskriften lige her: Brød/Boller

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Brug rugbrødsrester til rugbrødsboller

Vil du heller ikke smide mad ud, så er det oplagt at bruge dine rugbrødsrester til de her lækre grovboller. Perfekte til frokosten eller som tilbehør til aftensmaden.

Ingredienser
Du får ca. 20 stk
  • 300 g rugbrød med kerner
Efter iblødsætning
  • 2 dl vand
  • 25 g gær
  • ½ spsk salt
  • 150 g havregryn
  • 150 g rugmel
  • 300 g hvedemel
Sådan gør du
  1. Smuldr rugbrødet i en skål og tilsæt 4 dl vand.

    Hvis du gerne vil have flere kerner i, kan du tilsætte en håndfuld solsikkefrø, græskarkerner, hørfrø eller hvad du ellers lige har hjemme.

  2. Lad det stå i blød i 1-2 timer.

Efter iblødsætning
  1. Kom 2 dl vand i en skål og smuldr gæren i.

  2. Tilsæt brødblandingen og salt og rør det sammen.

  3. Rør havregryn og mel i lidt ad gangen til du har en ensartet masse.

    Rør i ca. 5-10 minutter. Dejen skal være fugtig.

  4. Stil dejen til hævning med et vådt viskestykke over 1 time.

  5. Tag et par skeer og sæt dejen på bageplader med bagepapir.

  6. Lad bollerne efterhæve 1 time.

  7. Bag bollerne ved 210 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Brug rugbrødsrester til rugbrødsboller
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Brug rugbrødsrester til rugbrødsboller
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering