Aftensmad Frokost og Madpakker Opskrifter Tilbehør

De bedste Broccoli bites bagt i ovn

Broccoli bites broccoli kroketter

Lav nemme og lækre broccoli bites til aftensmad eller som en lækker hapser

Broccoli bites, broccoli hapser eller broccoli kroketter, kært barn har mange navne. Da jeg lavede denne opskrift for en del år siden, var jeg meget i tvivl om hvad jeg skulle kalde den. De små broccoli kugler kan spises som en lille hapser i madpakken, men kan også sagtens erstatte de klassiske kroketter.

Kroketter er små friterede boller af kartoffelmos, som er vendt i mel, æg og rasp. Det er ikke tilfældet med de her lækre broccoli kroketter. Derfor har jeg nu givet opskriften nyt navn.

Herhjemme spiser vi dem både som til tilbehør til aftensmaden og kolde som små hapsere i madpakken. Det minder nok mere om små broccoli boller, men de mætter godt og så får du nemt lidt ekstra grønt til maden.

De små broccoli bites røres hurtigt sammen og bages i ovnen. Du kan med fordel lave en stor portion og fryse en del ned til senere. Opskriften på mine broccoli bites finder du nederst på siden her i en fin printvenlig udgave, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Broccoli bites broccoli kroketter
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Broccoli bites broccoli kroketter
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Broccoli tilberedning

Broccoli er en grøntsag i kålfamilien. Den har en mild smag og kan tilberedes på mange forskellige måder.

Hvordan tilbereder man broccoli?

Broccoli kan både dampes, bages og steges. Så det er egentlig kun din smag, der bestemmer.

Hvordan damper man broccoli?

Vil du gerne have en broccoli, som stadig har lidt knas, så kan du med fordel dampe den. Kom den i en gryde med lidt letsaltet vand og damp den i 1-2 minutter.

Hvordan steger man broccoli?

Det tager lidt længere tid, hvis du gerne vil have stegt broccoli. Skær buketterne i mindre stykker og steg dem på en varm pande med lidt olie i omkring 10 minutter afhængig af hvor meget knas du vil have i din broccoli bagefter.

Hvor lang tid skal broccoli have i ovnen?

Det kommer igen an på hvor mør den skal være. En lækker måde at lave bagt broccoli er at skær buketterne i mindre stykker, fordele dem på en bageplade med bagepapir, vende dem i olivenolie og krydr med salt, peber og evt. andre krydderier, før du bager dem i ovnen i 10-15 minutter ved 200 grader varmluft. Skal det være ekstra lækkert kan du rive lidt parmesan ost over. Denne måde at tilberede broccoli på kaldes broccoli fritter.

Kan broccoli spises kold?

Ja det kan du sagtens. Så vil jeg anbefale at bruge den dampede version. Når du har dampet dine broccoli, skal dy skylle dem hurtigt i koldt vand. På den måde beholder de også den flotte grønne farve.

Brugt resterne af din broccoli – lav broccoli bites

Er din broccoli blevet lidt kedelig, så er det ikke lige en gang dampet broccoli, som er mest appetitlig at spise. Ikke fordi du ikke kan, men den mister en del af sin fine grønne farve og sprødhed.

Derfor kan du med fordel lave de her lækre broccoli bites. Så får du spist din kedelige broccoli rest, mens du samtidig får en skøn snack med god smag.

Vi spiser dem både som erstatning for kartofler kroketter eller kolde i madpakken. Det er helt op til dig, hvad du helst vil. Kom eventuelt lidt ketchup ved til børnene eller lav en lækker creme fraiche dressing.

Broccoli bites broccoli kroketter
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Retter med broccoli

Vi bruger tit broccoli som tilbehør til aftensmaden. Det tager ingen tid lige at dampe den og samtidig kan jeg godt lidt, at spise de dampede broccoli buketter kolde dagen efter på madpakken.

Derfor har vi ofte broccoli hjemme og det bliver selvfølgelig til andre lækre retter også. Især min broccoli suppe, er et stort hit hos både børnene og de voksne. Den kan både spises varm, men også kold til frokost, hvis du har rester til dagen efter.

Broccolisuppe med kokosmælk opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Broccoli bites – video


Broccoli bites – opskrift

De her lækre små broccoli bites kan du nemt lave og du bestemmer selv om de skal formes eller bare sættes på bagepladen med en ske. Jeg gør begge dele, men det kommer lidt an på hvilken konsistens jeg ender med. Du kan sagtens undlade det ene æg eller tilføje lidt flere havregryn til opskriften, så de kan formes.

Opskriften på mine broccoli bites finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Vil du gerne have andre idéer til retter med broccoli, så har jeg samlet dem lige her: #broccoli

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Broccoli bites / broccoli kroketter

Kært barn har mange navne, men de her små broccoli hapsere spiser vi både til aftensmaden i stedet for de klassiske kartoffel kroketter, men også som små bites i madpakken.

De små broccoli bites røres hurtigt sammen og bages i ovnen. Du kan med fordel lave en stor portion og fryse en del ned til senere. 

Du bestemmer selv om de skal formes eller bare sættes på bagepladen med en ske. Jeg gør begge dele, men det kommer lidt an på hvilken konsistens jeg ender med. Du kan sagtens undlade det ene æg eller tilføje lidt flere havregryn til opskriften, så de kan formes.

Ret: Tilbehør
Antal: 20 stk
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 350 g broccoli (svarer til ca 1 broccoli)
  • 70 g revet ost
  • 2,5 dl havregryn
  • 3 små æg (undlad de ene i første omgang, så du sikrer dig den rette konsistens)
  • ½ tsk salt
  • 1 håndfuld persille
Sådan gør du
  1. Vask broccolien og skær den i mindre buketter. Kom broccoli buketterne i en food processor.

    Broccoli bites broccoli kroketter
  2. Hak broccolien fint.

    Broccoli bites broccoli kroketter
  3. Tilsæt revet ost.

    Broccoli bites broccoli kroketter
  4. Tilsæt havregryn.

    Broccoli bites broccoli kroketter
  5. Tilsæt æg (udelad evt. det ene til at starte med, for at sikre dig at dejen ikke bliver for klistret at arbejde med).

    Broccoli bites broccoli kroketter
  6. Tilsæt salt.

    Broccoli bites broccoli kroketter
  7. Tilsæt persille.

    Broccoli bites broccoli kroketter
  8. Kør det hele igennem på food processoren til du har en ensartet masse.

    Dejen må ikke være for klistret, hvis du skal kunne forme dem. Her har jeg bare brugt en ske, til at forme dem med.

    Er dejen for klistret, kan du tilføje lidt havregryn.

    Broccoli bites broccoli kroketter
  9. Form dejen til små kugler på størrelse med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

    Broccoli bites broccoli kroketter
  10. Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 25 minutter.

    Broccoli bites broccoli kroketter

Broccoli bites broccoli kroketter
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Broccoli bites broccoli kroketter
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her

* skal udfyldes

 

 

 

Marts 2018

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering