Kage/Dessert Opskrifter

Lækker svampet bananbrød opskrift – brug dine overmodne bananer

Bananbrød opskrift

Brug dine overmodne bananer og lav et lækkert og svampet bananbrød. Find min opskrift her.

Det er altid godt at have en bananbrød opskrift, så du nemt kan trylle et par overmodne bananer om til lidt lækkert.

Der findes forskellige udgaver af det klassiske bananbrød og nogen af dem er med gær. Deraf navnet bananbrød.

Min opskrift minder dog mere om en kage, men derfor kalder jeg den nu alligevel for brød, da den ikke er lige så sød, som andre kager. Samtidig er den fastere i konsistensen og kan derfor nemt skæres i fine skiver. En perfekt måde at forkæle børnene med lidt lækkert i madpakken.

Du finder min opskrift på bananbrød nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Bananbrød opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Bananbrød opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Derfor skal du have bananer i frugtskålen

Bananer er perfekte til frugtskålen. De er gode som en før træningssnack, til børnenes madpakker og så kan de bruges i alverdens bagværk.

Hvornår er bananer sundest?

Sukkerindholdet i bananer stiger i takt med at de modnes. Derfor smager bananer, der er meget modne også sødere end de grønne. Det gør også de modne bananer perfekt til brug i bagværk.

Den naturlige sødme i bananer er perfekt, når du bager. På den måde kan du spare på sukkeret. Bananernes konsistens er også med til at give dit bagværk fugt og samtidig lidt tyngde.

Kan bananer fryses?!

Ja da! Skal du ikke bage lige med det samme og er dine bananer på vej til at blive for modne. Fortvivl ikke. De kan nemt fryses. Skræl bananerne og skær dem i skiver, som du opbevarer i en lufttæt beholder.

De vil ændre konsistens ved optøning, men det er perfekt til en kage, bananpandekager eller bananbrød. Brug de frosne bananer før optøning i smoothies eller is.

Bananer kan holde sig 2-3 måneder på frost.

Bananbrød opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Bananbrød uden smør – bananbrød med olie

Du bestemmer faktisk selv om du vil bruge smør eller olie. Selv bruger jeg olie til mit bananbrød, da jeg synes det giver en bedre konsistens til brødet.

Bananbrød med sukker – bananbrød uden sukker

Til min opskrift her har jeg brugt lidt sukker, men det behøver du slet ikke. Bare sørg for at dine bananer er godt modne, så er der faktisk sødme nok i bananerne uden at bruge sukker.

Da sukkerindholdet i mit bananbrød ikke er så stort, kan jeg godt finde på at komme en skive i børnenes madpakker, som en lille snack. Det er en skøn måde at give lidt forkælelse med god samvittighed.

Bananbrød opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Tag børnene med i køkkenet

Denne nemme opskrift på bananbrød er perfekt til at lade børnene hjælpe til.

De kan sagtens mose bananer og røre ingredienserne sammen med en el-pisker.

På den måde får du måde en hyggestund med børnene samtidig med at du får brugt de overmodne bananer og resultatet er et skønt og lækkert stykke bagværk.

Brug dine overmodne bananer

Hvem kender ikke det der med, at der ligger et par bananer sidst på ugen, som ikke blev spist?!

Det kan du sagtens udnytte ved at trylle dem om til skønne lækkerier, som f.eks.

Bananbrød opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Bananbrød opskrift – video


Bananbrød opskrift

Opskriften på det her lækre bananbrød finder du nederst på siden i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Vil du gerne finde flere opskrifter, som børnene kan være med til at lave, så kig her forbi: #Småkokke

Eller har du flere bananer, der skal bruges: #Banan

Rigtig god fornøjelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Bananbrød

Brug dine overmodne bananer og bag et nemt og lækkert brød, som smager skønt. 

Ret: Kage
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Opskriften passer til en lille brødform på 10×18 cm
  • 4 bananer
  • 2 æg
  • 30 g sukker (kan evt. udelades)
  • 20 ml olie
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
  1. Tag en banan fra og skær den over på midten til pynt af brødet.

    Skræl og mos de 3 andre bananer. 

    Bananbrød opskrift
  2. Kom æg, sukker og olie i en skål og pisk det lyst og luftigt med en el-pisker. 

    Bananbrød opskrift
  3. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål og rør det sammen.

    Bananbrød opskrift
  4. Tilsæt bananerne, mel, bagepulver, salt og vaniljesukker til æggesnapsen og rør det hele sammen med en grydeske. 

    Bananbrød opskrift
  5. Kom dejen i en brødform og læg den sidste banan på toppen.

    Bananbrød opskrift
  6. Bag brødet ved 175 grader varmluft i 45-60 minutter (afhænger af størrelsen på din brødform)

    Bananbrød opskrift

Bananbrød opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Bananbrød opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Bananbrød opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Udgivet første gang 21/3 2018

Opdateret januar 2019

You Might Also Like

3 Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering