Kreativt

Snemænd til pynt – kreativ med børn

Snemænd til pynt – kreativ med børn. Brug tiden med børnene på at lave de her nemme og søde snemænd, som vil pynte fint i den varme stue.

Selvom vores juleferie herhjemme er ramt af sygdom, fordi jeg bare ikke kan komme ovenpå efter en dum influenza, som nu har fyldt alt for meget de sidste 2½ uge, har vi alligevel husket at hygge lidt. Børnene nyder i hvert fald de lange pauser på sofaen med tegnefilm.

Jeg har lavet lidt krea kasser med små kreative projekter, som hurtigt kan komme frem, når børnene efterspørger kreatid.

En af de ting som jeg havde lavet krea kasse på, var de her snemænd. Jeg havde et par hvide sokker i skuffen, som jeg aldrig har brugt og vi havde også en hel bunke babysokker, som ingen af børnene kan være i længere. Dem havde jeg puttet i en kasse sammen med grødris, lidt filt, hvidt bomuldsgarn og nogle skumplader.

Da børnene derfor gerne ville nusse med mor og det krævede krea-tid, var det bare at hive kassen frem sammen med lidt lim, en saks, et par øjne og en sort permanent marker. Det var rigtig nemt at gå til og det er ikke sidste gang jeg pakker et projekt sammen, så det er nemt at finde frem.

Begge børn er rigtig glade for deres snemænd og selv om julen er overstået, synes jeg sagtens de kan stå og pynte her over vinteren, hvis da ikke børnene har lagt dem til at sove et eller andet sted.

Det skal du bruge:

1 hvid sok
En toiletrulle
Grødris
Hvidt bomuldsgarn
En barnesok ellers kan huen sagtens laves i filt.
Lidt forskellige farver filt
Lidt skumplader til knapper og næse
En saks
En hurtigtørrende lim
Rulleøjne
Sort permanent marker

Fyld bunden af sokken med grødris ved hjælp af toiletrullen. Jeg holdt sokken mens datteren hældte risene op.

Når snemanden har den ønskede højde binder du enden sammen med hvidt garn. Bagefter bruger du det hvide garn til at skille hoved og krop ad.

Klip toppen af sokken og lav en hue til snemanden.

Så er det bare at give ham tøj på, så han kan blive fin og færdig.

Vi limede rulleøjne på og tegnede munden med sort permanent marker. Datteren på 5 år tegnede selv munden på, da den skulle ligne en rigtig snemand.

Snemænd til pynt - kreativ med børn

Snemænd til pynt - kreativ med børn. Brug tiden med børnene på at lave de her nemme og søde snemænd, som vil pynte fint i den varme stue. 

Ingredienser
  • 1 sok hvid
  • 1 pose grødris
  • 1 rulle hvid bomuldsgarn
  • 1 sok barn ellers kan huen sagtens laves af filt
  • filt i forskellige farver
  • skumplader til knapper og næse
  • 1 lim hurtigtørrende
  • 1 permanent marker sort
Sådan gør du
  1. Fyld bunden af sokken med grødris ved hjælp af toiletrullen. Jeg holdt sokken mens datteren hældte risene op.

  2. Når snemanden har den ønskede højde binder du enden sammen med hvidt garn. Bagefter bruger du det hvide garn til at skille hoved og krop ad.

  3. Klip toppen af sokken og lav en hue til snemanden.

  4. Så er det bare at give ham tøj på, så han kan blive fin og færdig.

  5. Vi limede rulleøjne på og tegnede munden med sort permanent marker. Datteren på 5 år tegnede selv munden på, da den skulle ligne en rigtig snemand. 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering