Aftensmad Opskrifter

Pizza med aubergine, feta, østershatte og frisk spinat

Pizza med aubergine, feta, østershatte og frisk spinat – en lækker sommer pizza til grillen. Østershattene giver pizzaen et dejligt friskt pust.

Efter jeg er kommet med i Odense Fødevarefællesskab glæder det mig, når der er noget i posen, som jeg normalt ikke lige selv ville få købt og så er det med at finde kreativiteten frem. Endnu engang var der østershatte i posen. Sidste gang blev det til en super lækker Sommerpasta med østershatte, som du kan finde her: Sommerpasta med østershatte

Denne gang nød vi det gode vejr og var klar på en nem og frisk sommerpizza. Det blev til denne lækre pizza med aubergine, feta, østershatte og frisk spinat. Ikke noget jeg egentlig selv havde tænkt på at komme på pizza, men den smagte helt fantastisk.
Pizza med aubergine, feta, østershatte og frisk spinat
Antal: 1 pizza
Ingredienser
Pizzadej
  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 300 g hvedemel
  • 300 g durummel
Fyld
  • 1 portion pizzadej
  • 200 g østershatte
  • 75 g feta
  • 1 bundt frisk spinat
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Salt
Sådan gør du
Pizzadej
  1. Gæren røres ud i lunkent vand.

  2. Tilsæt salt og olie. 

  3. Hvedemel og durummel tilsættes lidt efter lidt og dejen æltes godt sammen. 

  4. Stil den til hævning tildækket i ca. 1 time og så er den klar til brug. 

Fyld og bagning
  1. Skyl auberginen og skær den i tynde skiver. Vend dem godt med olie og salt. 

  2. Rul pizzadejen ud og fordel auberginen ovenpå dejen. 

  3. Skyl østershattene og skær dem i passende størrelse. De behøver ikke være alt for små. Svits dem på en pande og kom dem ovenpå auberginen. 

  4. Bag i ovnen ved 250 grader og bag pizzaen på pizzasten i 10-12 minutter.

  5. Imens skylles spinaten og hakkes i mindre stykker. 

  6. Tag pizzaen ud og smuldr feta og spinat over. Dryp til sidst med olivenolie og server. 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering