Aftensmad Opskrifter Stop spild af mad

Rødbedesuppe med bid i og alt godt fra grøntsagsskuffen

Rødbedesuppe med bid i og alt godt fra grøntsagsskuffen – Herhjemme kan der godt gå lidt sport i, at få brugt alle resterne i køleskabet.

Jeg er stærkt imod madspild og vi er store fans af madplaner og mad planlægning. Alligevel kan vi ikke helt undgå, at der er rester tilbage i køleskabet eller fryseren. Derfor har vi også gerne en dag engang om ugen / hver 14. dag, hvor der står rester på planen.

Efter en travl tid, hvor også en forkølelse er kommet forbi. Fandt jeg endelig tid til at kigge ud i min køkkenhave. Den er ikke specielt stor og det er første år, jeg forsøger mig med sådan en. Der er alligevel kommet lidt lækkerier ud af det og jeg har fået mod på at prøve mere næste år.

Køkkenhaven:

I år har især mine white bush squash og mine rødbeder vakt lykke.

Mit hindbærbed bugner, men det har jeg efterhånden også haft i en del år. Børnene hamstrer alle hindbærrene af inden jeg får plukket ret mange. Hindbærbeddet lavede jeg endda kun fordi jeg havde en bar plet i haven, hvor jeg blev træt af at ordne ukrudt.

Den regnfulde sommer har givet store og skønne squash og jeg har kun vandet dem lidt i det spæde forår, hvor solen var lidt mere fremme.

I køkkenhaven fik jeg derfor hentet de sidste rødbeder og endnu en squash og så var det ellers resterne fra køleskabet, der skulle bruges.

Resultatet blev en lækker rødbede med bid i og masser af skønne grøntsager. Har du selv rester af grøntsager i køleskabet, kan du lade dig inspirere til selv at sætte sammen. Eller du kan nyde årstidens herligheder ved at følge min opskrift.
Rødbedesuppe med bid i og alt godt fra grøntsagsskuffen


Antal: 8 personer
Ingredienser
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 450 g gulerødder
  • 500 g rødbede
  • 200 g kartofler
  • 500 g hvid squash
  • 1,5 l vand
  • 1 bouillon terning
  • 1 tsk chilipaste
  • Salt og peber
Toppes med
  • Hytteost eller cremefraiche
Sådan gør du
  1. Kom olien i en gryde og varm den op

  2. Imens skrælles og renses løg og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Kom det op i gryden og svits i 5 minutter ved svag varme. 

  3. Skræl og rens derefter rødbeder, kartofler og hvid squash og skær det ligeledes i mindre stykker og svits det med i ca. 10 minutter. 

  4. Kom 1,5 liter vand i gryden sammen med en bouillon terning og kog det op. Lad det småsimre i ca. 30 minutter til grønsagerne er møre. 

  5. Tag gryden af varmen og blend det hele med en stavblender. 

  6. Smag til med chilipaste, salt og peber. 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering